Új hozzászólás Aktív témák

  • Laca 012

    őstag

    válasz ecaddict #13511 üzenetére

    Hát sajnos úgy néz ki kezdek elhasalni.. :U
    Eddig az ftp-nek jó volt a karakterkódolása, most már az ékezetek helyett fekete rombuszban kérdőjel.. A régebben letölthető file (addel #3551-es hsz-ából) már nem elérhető, de nem is értem eddig hogyan lehetett jó, mert a vsftpd.conf-ban sem voltak bent a karakterkódolásért felelős sorok..
    Aztán ha egy user létrehoz egy mappát, abban a másik már nem tud mappát létrehozni. Ez sem jó így. Törölni viszont még mindig simán lehet azt a file-t vagy mappát amit az épp aktuális usernév alatt létrehoztam.

    Ugye a jó felállás az lenne, ha az összes user tudna létrehozni fájlokat és mappákat, egymás által létrehozott mappákon belül is, viszont törölni senki ne tudjon semmit, még amit ő hozott létre azt sem, (-ha ez megoldható). (majd én samba-n keresztül törlök ha szükséges, de jobb ha véletlenségből senki nem tud törölni)

    Próbáltam a local_umask-al is variálni, az eredeti felállásban 022-re volt állítva, megpróbáltam 077-re, de csak azt értem el, hogy a főmappát látom, de ha bármelyik almappát meg akarom nyitni jelszót kér, viszont el nem fogadja egyiket sem.
    Szóval totál bekavarodott az egész... :W

    Ami pl megint csak fura, hogy a vsftpd.conf fájl-ban a logolásra vonatkozó sor nem egyezik az asus.ebond-os leírásban szereplővel:
    xferlog_file=/opt/var/log/vsftpd.log vs. vsftpd_log_file=/opt/var/log/vsftpd.log
    ebből melyik a jó? Mert logolni sem ártana.

    Anno eléggé beleástam magam ebbe a dologba, de akkor nem is volt szükség ilyen opciókra, meg már több mint 1 éve volt lassan lehet 2 tehát nem emlékszek mit miért csináltam..
    Ja! És sajnos a fewgets sincs fent, és bár most próbáltam, de az /mnt mappát nem sikerült szintén írhatóra varázsolnom, hogy másolni tudjak bele... pedig nyilván könnyebb lenne webes felületről..

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák