Új hozzászólás Aktív témák

  • joydrv

    tag

    válasz kenand #76092 üzenetére

    Ma már nagyon sok eszköz képes DLNA elérésre vagy samba megosztásra. Szinte minden hálózatképes eszközzel lehet így fájlmegosztást csinálni és bárki bármiről elérheti és le is tudja játszani pl. a megosztott filmeket. Boxok, PC, telefonok, tabletek, laptopok, tv... mind ilyenek. A NAS attól több egy kicsit, hogy több szoftverrel ki lehet egészíteni mindenféle dolgokkal. Elsődlegesen egyébként nem otthoni felhasználásra készült, hanem cégeknek, hogy dolgozók mindenhonnan elérjenek adatokat és fel is tudjanak tölteni, illetve RAID-tömbökben biztonságban legyenek a cég dolgai. Otthon pl. filmek vagy zenék esetén ezek azért nem életbevágó fontos dolgok, így nincs is általában szükség többszörös túlbiztosításra. Legfeljebb letöltöd még egyszer, ami elveszett egy HDD hiba vagy egyéb miatt. Egyszóval zenélni, filmezni, torrentezni bőven elég rádugni 1-2 HDD-t pl. egy boxra, nem kell komolyabb NAS-ban gondolkodni.

    Az erősítőről csak annyit, hogy a komolyabb erősítőkben nincs semmilyen DAC, csak egy sor analóg bemenet (vagy ha van is, egy kapcsolóval az egész digitális forrás, plusz balansz, hangszín, egyék hangkiemelők lekapcsolhatóak). Ugyanis szép, tiszta hangot, csak így tudsz kinyerni az erősítődből. Most a házimozi erősítőket ne vegyük ide, azokon van mindenféle bemenet, de nem hasonlítható egy komolyabb sztereó rendszer zenei hangjához. Az mozis effektekre van kitalálva.
    Tehát, ha pl. egy boxon van dedikált beépített DAC és hozzá analóg rca kimenet, az a legjobb párosítás az erősítő felé. Én ilyet eddig csak a Beelink GS King X-en láttam. (De biztos van más lejátszókon is csak szét kell jobban nézni.)

Új hozzászólás Aktív témák