Új hozzászólás Aktív témák
-
TeeJay
félisten
Pörgessék csak fel, kell az LG OLED-nek is versenytárs hogy csökkenjenek az árak.
75" QD-OLED paneles 4K TV-t vennék maximum 3-400ezerért amikor majd már lehet kapniMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Farkassacred
őstag
Ezek a tesztek mire jók egyébként? Természetesen semmire, mert sosem fogják tudni besaccolni, hogy te hogyan használod éppen a tévédet.
Ha napi 12 órát mennek a tv csatornák és mellette még akár a pc is, akkor az oled bizony nem lesz a legjobb választás, qd vagy woled ide-oda..mert úgy is be fog égni. -
alaves
őstag
Az a teszt nem azonos az átlagos felhasználással. 'Normális' használat során az RGB OLED-en (QD) sem keletkezik beégés. Extrém napi üzemóra esetén a kézi pixelfrissítő futtatása szükséges és indokolt a beégés megelőzése érdekében (napi üzemórával és a statikus elemek megjelenítésével arányosan). Az rtings-es tesztnél pl. a Sony QD-OLED készüléken még a 4 üzemóránként esedékes kompenzáció sem tudott lefutni.
LG OLED55C11/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
alaves
őstag
válasz
Farkassacred #3 üzenetére
SDR 100-120 nit (OLED fény 17-40), HDR/DV 100 OLED fény és a megfelelő időközönként futtatott kézi pixelfrissítő esetén nem égnek be sem az RWBG, sem az RGB OLED kijelzők. (Mint ahogy 40-50%-os fényerőn a telefonos AMOLED sem).
LG OLED55C11/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
Megy a termelés fokozás ezerrel, aztán meg majd a sírás, hogy nem fogy annyi, mint várták. VGAkkal is így jártak, mikor kifújt a bányászláz...
YOUTUBE: https://www.youtube.com/channel/UCPOOVQF1ff2oAL3strJ_5Uw
-
VTom
addikt
Én nem TV-re gondoltam, hanem szinte az összes oled monitorban QD OLED panel van. Irodai munkára használva napi 8-10-12 órát a windows taskbar-t vagy kilünbüző statikus ablakokat nézel vele.
A tesztben egyébként az LG-nél ugyanazt a pixel frissítési időt állították be, mint a Sony-nál, és mégis a QD OLEDen látszott a beégés, a WOLED-en nem.
Vigyázni kell, hogy mit vesz az ember.
Ha otthonra kell tévézni, akkor nyilván mindegy melyiket veszed, egyik sem fog beégni, hacsak nem a CNN megy rajta napi 12 órát, mint a tesztben.
Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
alaves
őstag
+1... Igen, célszerű átgondolni vásárlás előtt, hogy mire lesz használva. A WOLED és QD-OLED monitorokban is van egyaránt automatikus kompenzáció és pixelfrissítő. Irodai, otthoni munkára WOLED és QD-OLED monitor (vagy akár TV), akkor célszerű, ha 100-120 nit-nél nagyobb fényerőre nincs szükség, és ez az esetek többségében így van. Gondolom nem sokan akarnak 8-10 órán keresztül 300-400 'nit-be nézni'. A pixelfrissítő kézzel történő indításának gyakoriságát pedig az igénybevételhez kell igazítani (ez is lefut automatikusan az fw-ben gyárilag beállított időközönként, amely szükség esetén módosítható).
A Sony-nál az történik, hogy az automatikus kompenzáció (készenléti módba kacsolást követően 5-8 perc) nem fut le azonnal (LG-n igen), hanem ütemezve van későbbre valamilyen okból, így nem alkalmas az rtings-es beégés tesztre.
Egyébként nálam is megy sokat az OLED TV PC monitorként is és ajánlom is (kivéve grading monitornak).LG OLED55C11/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
VTom
addikt
Én nézegettem oled monitorokat, de kicsit félnék még tőlük. Főleg a rtings teszt után, mert a 99%-uk QD OLED.
Persze nem tudom, hogy egy monitorba is milyen biztonsági lépések vannak beépítve, a rtings is teszteli az Aielnware 34"-osát, meg az Odyssey oled G8-at. Kíváncsi leszek majd.
Nekem is 90%-ban munkára kellene a monitor, később majd játékra, filmre is.Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
tibaimp
veterán
Nem akarok kötekedni!
A mostanában megjelent OLED monitor hírekben pont, hogy WOLED technológiát írtak az összesben, igaz 48 colosak voltak, ha jól emlékszem: [BENQ] , [AOC] csak pár, amit hirtelen találtam.[ Szerkesztve ]
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
VTom
addikt
Én a használható méretűekre gondoltam
Ezek a 40+ colos kijelzők számomra értelmetlenek. Oké, hogy ezek kitöltik a látóteret, cserébe a PPI csapnivaló. így meg ugyanolyanok, mint egy 32"-os, csak nagyobb asztal, meg szoba kell hozzá. Akkor meg már inkább TV. Szóval nem nagyon értem.Egyébként lehet, hogy nem véletlenül mennek a WOLED irányba.
Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
VTom
addikt
én most kb. fél méterről nézek egy 27"-os 4K-s monitort, munkára ez tökéletes.
A 32" 4K már zavarna, ahogy a 27" 1440p is pixeles lenne ilyen távolságból.Volt 35" 3440x1440p monitorom is ugyanezen az asztalon, single player játékokban ok, de pl. Division-ben hátrébb kellett ülnöm fél méterrel, hogy belássam rendesen.
Szóval azért megvan a sweet spot a monitor átmérője és a távolság között.Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
tibaimp
veterán
Illetve számít még az ember szeme is, mert én is 27 colos monotort használok, de csak fullHD-t, és nem pixeles, pedig kb. 1m ülök tőle. Viszont ettől nagyobb col-hoz már mindenképpen nagyobb felbontás kell, ezt már én is eldöntöttem, így jött a fentebbi koncepció. Ha minden jól megy, a következő monitorom 32-34 colos lesz, OLED, UHD/4k.
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
Yany
addikt
Ezt itt hagyom: Burn-in: QD OLED vs WOLED
"One possible explanation for the difference in burn-in performance is the lack of a white subpixel on the QD-OLEDs. Unlike WOLED panels used on LG OLED displays and some Sony OLEDs, which use red, green, blue, and white subpixels, QD-OLED panels only have a red, green, and blue subpixel."
Ami nekem ebből fura, hogy a subpixelek egy QD OLED panelen elvileg kizárólag kék OLED van és a zöld, illetve a piros színekért a QD réteg és a mögöttük lévő kék OLED subpixel felel. Most akkor az adott OLED-subpixelek égnek be, vagy a QD kristályokon történik valami elváltozás?
[ Szerkesztve ]
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
VTom
addikt
-
mad823
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
ph A vállalat az év közepén indítja a második fázist, és hamarosan évi 5 millió képernyőt gyártanak majd.
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen processzort vegyek?
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Xbox Series X|S
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Ukrajnai háború
- Raspberry Pi
- További aktív témák...
Állásajánlatok