- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Windows 10
- Linux kezdőknek
- Direct One (műholdas és online TV)
- WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS)
- Mesterséges intelligencia topik
- Microsoft Excel topic
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
Új hozzászólás Aktív témák
-
GhanBuri Ghan
őstag
Pár éve volt egy elég nagy botránya az Amazonnak, amikor nyilvánosságra került, hogy kibontott, de bármilyen okból visszaküldött termékek, illetve az el nem adott termékek szinte mind bezúzásra kerültek.
Most majd felkerülhetnek a "használt termékek" piacára - bár nem tudom, hogy a gyártó mit fog szólni hozzá, ha emiatt visszaesnek az új termékek eladásai. -
Busterftw
veterán
válasz GhanBuri Ghan #1 üzenetére
Sok termeknel elerheto a "reconditioned" cimke, ahol a visszakuldott/megjavitott termeket olcsobban adjak.
A gond szerintem azzal van inkabb tapasztalataim szerint, hogy a hasznaltpiacon mindenki nyilvan a legtobbet akarja kapni az arult termekert, de van hogy emiatt par 10 euro van a hasznalt es az uj kozott.
Nagyon sokszor volt hogy neztem peldaul CPU-t, konkretan radobok 20-30 eurot es megveszem ujan. Igy ennek semmi ertelme.
De ugyane VGA vagy mas termeknel is. -
dabadab
titán
válasz GhanBuri Ghan #1 üzenetére
Pár éve volt egy elég nagy botránya az Amazonnak, amikor nyilvánosságra került, hogy kibontott, de bármilyen okból visszaküldött termékek, illetve az el nem adott termékek szinte mind bezúzásra kerültek.
Újságírás meg -olvasás level 9000.
Gondolom soha nem láttad még az Amazon Warehouse-t, ahol a visszaküldött dolgokat lehet megvenni A botrány arról szólt, hogy a visszaküldött / eladhatatlannak látszó termékek egy nagyon kis részét (ami persze ilyen forgalom mellett abszolútértékben még mindig egy komolyabb mennyiség) egyszerűen kidobták.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
dabadab
titán
válasz GhanBuri Ghan #4 üzenetére
Azt, hogy a "szinte mind" az nem igaz és nagyon jól láthatóan és nyilvánvalóan nem igaz. De egyébként pont beboldoztam a hozzászólásomban ezt a részt, hogy egészen biztosan mindenkinek érthető legyen
DRM is theft
-
Busterftw
veterán
válasz GhanBuri Ghan #6 üzenetére
Neked arra van, hogy szinte mind bezuzasra kerult?
-
dabadab
titán
-
GhanBuri Ghan
őstag
Örülök, hogy megkérdezted: [link] [link] [link]
"An Amazon warehouse in Scotland reportedly destroys millions of unsold products every year" - egyetlen skóciai raktárban évente termékek millióit semmisítették meg.
Heti 120-200 ezret.#8 dabadab A "Hiteles forrásod honnan van arra, hogy "nagyon kis rész"?" kérdésre adott válaszod pedig elfújta a szél. Értem. (az utólagos szerkesztésed előtt történő képernyőmentéssel együtt, ugye)
[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
válasz GhanBuri Ghan #9 üzenetére
az utólagos szerkesztésed előtt történő képernyőmentéssel együtt, ugye
Erre azt hiszem, tényleg nem tudok, mit mondani
DRM is theft
-
GhanBuri Ghan
őstag
Szóval még mindig nincs forrásod arra, hogy "nagyon kis rész".
Mit is írtál nagy mellénnyel? "Újságírás meg -olvasás level 9000."
Talán legközelebb először nézzél tükörbe, mielőtt nekiállsz másokat minősítgetni.Amúgy meg átszerkeszted a hozzászólásod, utána elkezdesz hivatkozni arra a hozzászólásra, majd elkezded megmagyarázni, hogy mit írtál át benne. Amit természetesen nem tudsz bizonyítani.
Szereted úgy előadni itt magad, hogy milyen tárgyilagos, tényszerű módon szólsz hozzá szinte mindenhez, de itt négy hozzászólásban megmutattad, hogy valójában milyen kis gerinctelen alakot rejt a nagy szakértelem. -
Busterftw
veterán
válasz GhanBuri Ghan #9 üzenetére
Aham, es akkor a 175+ Amazon Fullfillment warehouse van (2023-ra tobb), ez globalisan mennyi?
-
GhanBuri Ghan
őstag
válasz Busterftw #12 üzenetére
Ökölszabály szerint felszorzod az évi 5-10 millió terméket 175+-szal.
875-1750 millió termék első közelítésben, aztán szinte biztos, hogy a skót raktárban nem tökéletes átlag volt, tehát mindkét irányban erősen eltérhet.
Azért mondjuk csak az Amazonnál egymilliárd fölött megsemmisített terméket nem neveznék elhanyagolhatónak. (és ugye a "jótékonyságra továbbküldött" kategória ennek a töredéke volt abban a raktárban) -
Busterftw
veterán
válasz GhanBuri Ghan #13 üzenetére
Jah hogy okolszabaly.
Koszi a "forrast". -
GhanBuri Ghan
őstag
-
Busterftw
veterán
válasz GhanBuri Ghan #16 üzenetére
Ha nincs adatod, akkor nem teszel hasrautott kijelenteseket.
Ez igy szokott altalaban menni. -
dabadab
titán
válasz GhanBuri Ghan #18 üzenetére
Idéznéd az oknyomozó újságíróktól azt, ami arról szól, hogy mekkora részt semmisítenek meg a visszáruból?
DRM is theft
-
martin66
senior tag
Nekem eddig bejött amit vettem a warehouse-ból. UK-ben élek. Egy picit volt drágább mint az ebayen lévő garanca nélküli használt így kérdés nélkül az Amazon garis (1 évet adnak bontott dolgokra) terméket vettem:
- Nothing Ear (stick)
- Jabra Elite 85t
- Corsair Virtuoso RGB
Nem sok, de nagyon jó üzletet csináltam velük. Mind hibátlan állapotban és tiszta állapotban volt, a csomagolás volt sérült, hiszen egyszer kivolt bontva, ennyi.[ Szerkesztve ]
-
GhanBuri Ghan
őstag
válasz Busterftw #17 üzenetére
Ja, és még egy dolog: mennyire tartod reálisnak azt, hogy egy költségeket mindenen lefaragó cég az országon világon egyetlen helyre szállítja azt, amit már nem akar vagy tud eladni, mikor ugyanazt a megsemmisítést jóval olcsóbban meg tudná oldani a legközelebbi helyen?
-
Busterftw
veterán
válasz GhanBuri Ghan #18 üzenetére
Én nem vonom kétségbe, én ezt "amikor nyilvánosságra került, hogy kibontott, de bármilyen okból visszaküldött termékek, illetve az el nem adott termékek szinte mind bezúzásra kerültek" illetve azt ezt bizonyítani próbáló hasraütött "felbecslésed" vonom kétségbe.
Mert hogy erre nem kaptunk forrást.
-
bytesizelife
tag
válasz GhanBuri Ghan #13 üzenetére
Azt kifelejtetted, hogy filléres biszbaszokat zúztak be, aminek már a kategorizálása is ráfizetés (munkaidő), nemhogy az eladása. Remélem te sem gondoltad, hogy visszaküldött PS5-öket zúztak be.
-
bytesizelife
tag
Az Amazon egyébként újabban azt csinálja, hogy pár dolláros termékeknél jóváírja a termék árát, és nem kell visszaküldeni. (Persze az eredmény ugyanaz, csak így a júzer dobja ki, és nem lehet mutogatni a cégre.)
-
Yeffy
veterán
válasz bytesizelife #24 üzenetére
igen, ez nalam is elofordult parszor az elmult kb 3 evben. bar a pontos £ határra nem emlekszem.
Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
-
Alaaf Pi
senior tag
Izé, már eddig is rengeteg terméknél volt használt, felújított opció vásárlásnál. Most az a hír, hogy még többnél lesz?
Új hozzászólás Aktív témák
- Dragon Age: The Veilguard - Befutottak az első értékelések
- TCL LCD és LED TV-k
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
- Háztartási gépek
- Samsung Galaxy A25 5G - az út középen járható
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- iPhone topik
- További aktív témák...