Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

 • Kosh Naranek

  tag

  válasz DummyBoy #1 üzenetére

  Nekem egy Medusa 5.1-en van. Amit eddig el tudok mondani róla (és a többi 5.1-es fülesről is):

  1. Nehéz, a viselése hosszú távon (2 óra and over ) fárasztó a súlya és a 2. pontban leírtak miatt. A fejpánt anyaga is elég erősre sikeredett, túl nagyerővel nyomja a kagylókat a fülre. Más szemszögből nézve viszont elmondható, hogy nem spórolták ki belőle az anyagot.

  2. Könnyú túlszabályozni rajta a basszus csatornát (a Medusa-n a front, rear, bass csatornák külön szabályozhatók), ekkor kásássá-recsegőssé válik a hangja. Ráadásul ilyen esetben kemény fejfájással bünteti az embert (a mélyhangok 4-5 cm-ről jönnek a füledbe). Gyaklatilag 1-1,5 óra használat után javasolt legalább 30 perc pihenőt tartani. Ha a játékban zene is van, a zene basszusa hajlamos elnyomni a robbanások-lövések basszusát (UT2003 alatt tapasztaltam ezt a jelenséget, ilyenkor már a 2D iránymeghatározás is problémás). Ráadás: nem tudom milyen rendszert használnak ezek a cuccok a mélyhangok visszadásához, de nagyhangerőn szabályosan rezget a cucc a fejem (és vele együtt a fejem is).

  3. Zene nélkül a 2D irányokat jól visszadja, de szvsz magasságérzékeltetéshez alkalmatlnok az ilyen cuccok.

  4. DVD-hez megintcsak egy jó 5.1-6.1-7.1 az igazi (a LoTR-et próbáltam végigülni a Medusa-val, de kb. a felénél már letéptem a fejemről a cuccot, mert fájt a fülem).


  Én a beépített mikrofon miatt vettem ezt a típust, ui hangvezérlést szoktam használni a játékokhoz, ha botkat (ut/ut2003) vagy wingmen-ket (FreeSpace1-2) kell navigálni. Erre (nomeg CS-re), a fenti korlátozásokkal alkalmas, de szvsz ne várj az ilyen cuccoktól audio orgazmust.Új hozzászólás Aktív témák