-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
oliwwer
aktív tag
Sziasztok!
Logitech g51-es 5.1-et mire érdemes leváltani (ha érdemes egyáltalán) 40k-s keretig? Zene és filmnézés az elsődleges szempont, de inkább zene, azon belül pedig mindenféle, nincs egy meghatározott stílus amit szeretek.
Tehát tulképp a kérdésem az, hogy a mostanit megéri-e leváltanom, ha csak 40k-t tudok rászánni az új hangrendszerre.
Köszi előre is
-
oliwwer
aktív tag
Srácok, a kürbis vagy a vertrag?
-
oliwwer
aktív tag
Gyönyörű szépek!
-
oliwwer
aktív tag
Srácok, az AsRock h81m-hds-ben lévő "5.1 CH HD Audio (Realtek ALC662 Audio Codec)" - alaplapi integrálthoz mennyire kéne + hangkártya ha solo6c-t akarok? Jelentős lenne a minőség javulás?
Köszi
-
oliwwer
aktív tag
válasz rumos XIII #36083 üzenetére
Azt tudom hogy holnap (ma) black friday lesz az emag-nál. Majd kattints rá, hátha.
-
oliwwer
aktív tag
Melyik programmal tudnám megnézni, hogy adott zenében milyen mélyre mennek le a hangok?
köszi
-
oliwwer
aktív tag
válasz BenQhunria #36326 üzenetére
Szép darab. Az ott hány colos monitor? elég aprónak tűnik a két monstrum között
-
oliwwer
aktív tag
Van arról valami infótok, vagy bármilyen személyes tapasztalat, hogy a kürbis és a solo 6c között mekkora a hangminőségbeli különbség? Persze tudom hogy ezt nem lehet számszerűsíteni, de ha jelentős, akkor egyértelmű a microlab mellett döntök.
A kürbis nagyon tetszik kinézetre, viszont nincs távirányítója.
A microlab-ról mindenki nagyon jókat ír, de hatalmasak, súlyosak, és nekem piszkosul nem jönnek be külsőre, és azért esztétikai elem is. Viszont van távirányítója, és jobbnak mondják mint a kürbist. de olyan csúnyák szegények
Napok óta ezen agyalok, hogy melyik legyen..
-
oliwwer
aktív tag
Na pénteken én is csatlakozom a solo 6c tulajok közé alig várom.
Ti milyen zenékkel szoktatok hangrendszert tesztelni?
Össze akarom vetni, hogy mekkora a hangminőségbeli különbség a G51-es Logitech-emmel szemben.
-
oliwwer
aktív tag
válasz thornadoj #36540 üzenetére
Igen, neten is ezt írták, de ha 4 éve ez a dübörgő masszív méllyel rendelkező logitech-em van, akkor a zenéket amiket hallgatok is úgy ismerem (valószínűleg), illetve ahhoz van szokva a fülem, hogy több mélyük van mint kéne.
Szóval elsősorban olyanra gondoltam amiben mély, közép és tiszta magasak is jelen vannak egyszerre.
Gondoltam hátha van valakinek egy-egy bevált listája vagy ilyesmi.
[ Szerkesztve ]
-
oliwwer
aktív tag
válasz AngerFîsT #36603 üzenetére
Nekem a new típus van, kb 5 napja jött meg. Valóban fennáll nálam is ez a jelenség, de nem nagyon zavaró. Én kb 50 centire ülök tőlük, hallom amikor az erősítő oldali hangszóró kiadja ezt a hangot.
Egy folytonos, viszonylag magas hangot ad ki, magas hangú búgás végülis. De tényleg annyi hogy arrébb rakod és kész. Én betanultam hogy melyik hangerőn csinálja és nem rakom oda.
Kicsit kellemetlen, meg a gondolat, hogy zsír új hangcucc és tipushibával adják ki, de nekem ezért a piszok jó hangminőségért megéri. Én nem gondoltam volna hogy 38 ezerből ilyen jó hanguccot tudok venni. Telt hangok, éles magas, nagyon szép mély (tiszta, nem az a dübörgő), tényleg úgy szól, ahogy az előadó megírta. Én meg vagyok vele elégedve, örülök, hogy nem a kürbist vettem. Rengeteg olyan hangot találok 320kb/s meg flac zenékben, de még fhd youtube minőségű zenékben is, amit eddig soha nem vettem észre.
Csak akkor hallod, amikor nem használod, tehát áll. Ha zenét hallgatsz, halkan is, akkor nem hallani. De tényleg annyi hogy arrébbnyomod és kész.
[ Szerkesztve ]
-
oliwwer
aktív tag
válasz Oryctolagus #36778 üzenetére
-
oliwwer
aktív tag
Sziasztok!
Nem értek igazán hozzá, ezért inkább kérdezek.
A problémám az, hogy jelenleg egy solo 6c-m van, amivel meg vagyok elégedve, viszont gyakran játszom olyan játékkal, amihez füles kell. Ilyenkor mindig hátra kell másznom a géphez, és kicserélgetni a kábelt, majd ha végeztem a játékkal, akkor megint. Ilyenkor általában restart is kell a gépnek valamiért.
Kérdéseim:
Egy sima 3.5 jack elosztót ha veszek, az elég erre?
Nem fog kikopni a jack a folyamatos ki be huzigatástól? - esetleg okosabb megoldás van?Fontos hogy milyen elosztót veszek, tud a gyengébb minőségű rontani a hangminőségen?
Köszönöm!
-
oliwwer
aktív tag
válasz varmi2 #36937 üzenetére
Van, de vagy:
-dísz
-nincs bekötve
-nem működik(#36938) Degeczi:
Milyen ajánlanál? Megmondom őszintén, hogy nem igazán tudom mire valók ezek a kis dobozok, végülis ez egy külső hangkártya? A gépemben jelenleg az alaplapi integrált van, úgyhogy mindenképp tervben van egy ilyesmi vétele.
-
oliwwer
aktív tag
válasz AngerFîsT #36993 üzenetére
Nagyobb ügyet csinálsz ebből a hangerőszabályzós kis problémából szerintem, mint amekkora valójában. Persze megértem a nézőpontod, ha már pénzt adsz ki, akkor legyen hibátlan, de így 2-3 hónap használat után azt mondom, hogy nem véletlen ajánlják itt a topikban annyira. Piszok jó kis hangfalpáros.
-
oliwwer
aktív tag
válasz alphamooncam #37000 üzenetére
Ha nagyon unatkozol mostanság, igazán írhatnál egy rövid véleményezést erről a hangfalpárosról. Nekem nagyon szimpatikusnak tűnnek
-
oliwwer
aktív tag
Próbáld meg azt, hogy magas minőségű zenét játszol rajta, 320kb/s mp3, flac. Tidal online zene stream-elő programot tudom ajánlani, 1 hónap ingyenes, utána 2990 ft/hó, és CD minőségű (HIFI a csomag neve) zenét kapsz, és egy piszok nagy választékot. Nálam a mély és a magas is 4-esen van, én 3 hónap alatt puffogó hangot még nem hallottam rajta, pedig napi 10 órát megy. Hangszóró beállításoknál a speciális fülnél tedd át a stúdióminőségre a beállítást. Én úgy érzem az is dobott rajta egy kicsit.
Viszont a színére is panaszkodtál, a hangja sem tetszik, konkrétan akkor nincs olyan érv ami amellett állna, hogy megtartsd. 14 napig elállhatsz a vásárlástól, ha az általam ajánlott tippek után sem jön be. Én azt mondom, hogy adj a fülednek egy kis időt, míg hozzászoknak. Hallgass jó minőségű zenét, kifogod belőle hallani azokat a hangokat, amiket eddig még soha. Sok sikert!
-
oliwwer
aktív tag
Csináltam egy képet az enyémről:
-
oliwwer
aktív tag
válasz Cassio1987 #37285 üzenetére
Én hisztiznék. Pénzemért legyen hibátlan.
-
oliwwer
aktív tag
válasz Gombinyó #37465 üzenetére
Árukeresőre írtam pár hónapja egy velősebb véleményezést, ahol kitértem erre a távirányítós problémára is. Vedd le a hátulját, és mozgasd meg benne az elemet, és ugyanolyan jól fog működni mint pl a tv-k távja.
Vagy ha ez nem segít, akkor vegyél bele új elemet, mert azzal van a probléma. Én 1x megmozgattam, és azóta tökéletesen működik.
[ Szerkesztve ]
-
oliwwer
aktív tag
válasz seadrone #37884 üzenetére
Figyelj, nem fogom azt mondani, hogy jó, amikor biztosan nem az.
Írj be a DAC topikba, vagy a HIFI-s topikba, ott jobban értenek a passzív hangfalakhoz, mi inkább az erősítőt tartalmazó 2.0 hangfalakban vagyunk otthon, de kétlem hogy találsz olyan (hozzáértő) embert ezen a fórumon, aki erre a hangfalpárra azt mondja, hogy jó vásár.
Sok sikert!
[ Szerkesztve ]
-
oliwwer
aktív tag
válasz Attila0 #38171 üzenetére
Maradjunk annyiban, hogy egy hete idejöttél a triviális kérdéseiddel, tehát abszolút nem értesz a hangtechnikához (amivel alapjában véve semmi probléma nincsen), most meg már ott tartunk hogy kijavítasz egy hozzáértő személyt, mikor két hsz-szel feljebb saját állításod szerint sem értesz hozzá, amikor pedig megkérnek hogy tegyél számot a tudásodról, vagy adj alapot annak, amire hivatkozol, akkor hárítasz.
-
oliwwer
aktív tag
válasz Thunderzolee #38340 üzenetére
Minden hangerőnbeállításon búg? - Ha igen, küldd vissza.
Ha nem, akkor típus hiba. Az enyém is búg bizonyos hangerőfokozatokon. De annyi a trükk, hogy áttekerem, 17-20-22-24, ezeken szoktam használni leginkább. 1 hét megszokni kb, mostmár fel sem tűnik.
-
oliwwer
aktív tag
válasz Thunderzolee #38344 üzenetére
Passzolom. Azt tudom mondani, hogy az enyém nem búg. Ha olyan hangerőn van, ahol nincs az a solo 6c-s jellegzetes búgás, akkor nálam semmi alapzaj nincs. Tehát olyan szinten, hogy meg sem tudom mondani, hogy be van-e kapcsolva a hangcucc vagy sem.
-
oliwwer
aktív tag
válasz Thunderzolee #38365 üzenetére
Ha neten vásároltad, állj el a vásárlástól, és rendelj egy másikat máshonnan.
Én imádom az enyémet, megéri érte vacakolni a cserével.
-
oliwwer
aktív tag
Szerintetek fél éves (december 30-án vásárolt) hibátlan, megkímélt (halkan halgatott, beüzemelés óta nem volt módosítva a helye stb) garanciás microlab solo 6c-mért mennyit lenne reális elkérni?
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest