-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
dudika10
veterán
válasz Speeedfire #11852 üzenetére
Pedig ez nem csak az én véleményem.
Még senki nem hozta ki a z4-et győztesként azok közül, akikről tudom, hogy megbízható a véleményük és akik hallották is egymás mellett a két rendszert.Nekem is volt z3-am, és sokáig pihent mellette a z4 is. Egyiket se venném meg újra.
Az x230-at is sokan sokra tartják, pedig aki ért hozzá, az tudja, hogy szar. A z2300-ról meg aztán ne is beszéljünk...
[ Szerkesztve ]
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
válasz Speeedfire #11856 üzenetére
Felhoztál egy "versenytársat" a sztereo rendszereknek, én meg kifejtettem, hogy mi vele a baj.
Persze, hogy veszett fejsze... nem fogom megváltoztatni a véleményem amit a két szép fülem alapján alakítottam ki csak azért, mert mást írsz.
-
dudika10
veterán
válasz Speeedfire #11858 üzenetére
Milyen mély? Beszéljünk akkor komolyan.
Azzal a 10-12 centis membránnal egy jól hangolt bassreflex dobozban a 70Hz-es f3 szerintem nem egy elrugaszkodott valami (sajnos nem volt alkalmam mérni őket, csak a saját rendszerem tudom, ami az 5"-os valamivel 50Hz-en van -3dB-n, tehát a 70Hz egy olcsó cuccra nem hiszem, hogy földtől elrugaszkodott tipp).
Ez a legtöbb hangszernek már szerencsére az alja felé van, az első fél-1 oktáv.Ezzel szemben a gagyi 2.1-ek tudnak mondjuk 60Hz-es f3-at (nézd meg a membránátmérőt a z4-ben, és ne a passzívét, hanem mivel bandpass dobozról van szó, a belső membránét, nem emlékszem pontosan, de talán 12 centi lehet) és ehhez van egy irdatlan kiemelésük 120Hz környékén, 80Hz-en nincsenek elváltva, sőt! Egy mélyebb hangú szinkronszínész akár a mélyládát is be tudja rezegtetni, ami borzalmas és hatalmas hiba.
Persze, dübörög, de az nem basszus, az egy puffogás, kontrollálatlan, mosott.
Na ez az, amiért nem ajánlok senkinek alsó kategóriában 2.1-et.A számok igazából nem mért adatok, random, általánosságban dobálózok velük, de sajnos az összes olyan rendszerre igazak, amik ebből a kategóriából az asztalomon megfordultak.
Na mostmár 5 hozzászólásban megfogalmaztam, hogy miért nem ajánlanék senkinek ennyiért 2.1-et. Aki akarja megfogadja a tanácsom, aki nem akarja, nem.
(#11860) AMDFan: az új z szériával a logitech is nyitott a normálisabb hangzás felé, persze a keresztezési frek még mindig magasan van, de legalább már kisebb a kiemelése a mélyládáknak.
Az Edifier pedig 30k-ért egész tűrhető rendszereket rakott össze. Ott már a szatellit is tud mutatni valamit.Az is komoly probléma, hogyha valaki komolyan gondolja a témát, akkor a mélyládát mérés nélkül nem tudja elhelyezni a szobában...
[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
válasz Speeedfire #11862 üzenetére
A milyen mélyre megy kérdésre vezettem be a nemzetközi f3 jelölést.
Az sem mindegy, hogy milyen dobozról beszélünk, mert nem ugyan olyan meredeken csapja le az alját.
Nem, nem megy le 20Hz-ig, f3 pontot kell keresni annál is.
Megkockáztatom, hogy a lineáris tartománya a 30 literes dobozodnak van olyan széles a mélyeknél is mint a z4 mélnyomójának a "lineáris tartománya", csak annyi a különbség, hogy a z4-nél van egy orbitális kiemelés ami miatt lesz "rendes basszusod". Ez a rendes baszus viszont marhára nem az lesz amit a stúdióban megálmodtak.
Te teljesen szubjektíven írsz én meg igyekszem az objektivitás talaján maradni.Nem beszélhetünk hangminőségről az ilyen olcsó 2.1-ek esetében, viszont ha ez nem szempont, akkor nem vagyok benne biztos, hogy a z4 a legjobb választás, szerintem lehet találni olyat, aminek még inkább puffog és mellbe vág a mélynyomója.
A videón meg persze, hogy nincs mélyérzete. Ha a mikrofon erősen vágja a mélyeket, akkor nincs túl sok értelme egy ilyen videónak...
És akkor amiről már írtam: a sztereo kép fogalma is ismeretlenné válik, mert van irányérzeted a hangokra ilyen magasságokban már és a szubból fogod őket hallani. Akkor meg minek a szatellit, ha úgyis csak dübörgés kell és az ének is szól a szubból?
Egy 10k-s rendszertől, amiben van egy 5"-os membrán kap egy relatíve lineáris mélytartományt. f3 pont kb ugyan oda esik mint a mélynyomós rendszernél, de nincs +10dB-es kiemelése, cserébe beszélhetünk hangminőségről, sztereo képről és zenéről.
[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
válasz Speeedfire #11864 üzenetére
Nem, nem azt kell nézni, hogy mikor kezd el mozogni a membrán.
Kb 190Hz-re került a váltás és még így is marad ott egy kisebb hupli.
190Hz-nél már erős irányérzeted van, tehát belebarmol a sztereo képbe, ezért mondtam azt a mágikus 80Hz-et.
A mélyládánál 7dB körüli kiemelés van 1kHz-hez képest (és ez már egy simított görbe).
És ha ezt egy szerencsétlen szobában szerencsétlen helyre rakod, akkor a +7dB hirtelen +12-re nő. Amiről már sokszor írtam: elhelyezni normálisan csak méréssel lehet.A másik görbe is agyonsimított, de ott nem tudom leolvasni a beosztásokat.
(#11866) AMDFan: "Mert olyat a 2.1 nem tud, ez nem vita tárgya."
Én azért vitatkoznék ezzel.
Meg lehet oldani, csak nem túl egyszerű és a mérést nem lehet elhagyni semmiképp.[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
válasz Speeedfire #11867 üzenetére
A 7dB-t a grafikonról olvastam le.
Hát eléggé süllyesztve van szegény 1kHz alatt.
Az sem csoda, hogy kevesled a mélyet, mert kb 90Hz-nél van -3dB-n.
Ezek mellé pont lehetne rakni már egy mélyládát normálisan illesztve...Ja és természetesen azt akartam még hozzátenni az egészhez, hogy amiről beszélgetünk az még csak a frekvenciamenet! Csak a jéghegy csúcsa, millió más dolog is fontos.
-
dudika10
veterán
válasz Speeedfire #11889 üzenetére
AMDFan-t kell megerősítenem. Tökéletesen hallatszik, hogy jön a mélyládából az ének.
A mikrofon ugye nem volt lineáris?
[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
Köszönöm szépen, rádöbbentettél, hogy süket vagyok.
Igen, teljesítményben valóban nem lehet összehasonlítani őket.
Ha valaki csak hangerőt szeretne, akkor vegye a sal-t szerintem is.A sal és a jó hangminőség egy mondaton belül eléggé hülyén hangzik.
szerk.: 90dB mellett napi 2,5 óra az, ami még nem káros a fülnek, 93dB mellett ez már csak 1,25 óra. Ha valaki hallókészüléket szeretne viszonylag hamar, az nyugodtan tekerje fel a hangerőt.
[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
Nem, sajnos nem értem mire gondolsz. Szerintem a tárgyalt sal azért a pénzért konkrétan szar. Léteik szar, szarabb és a sal.
A Klipsch nem (sem) az olcsó rendszereivel vált híressé, csak ugyan úgy meglovagolta ezt a lovat is.
Az olcsó rendszereinél, akárcsak a többi neves gyártónál, a nevet fizeted és nem a hangminőséget.A videoton meg nem egészen ebben az (ár)kategóriában indult.
A wattokat pedig jobb volna elfelejteni. Önmagukban semmit nem jelentenek. 1W teljesítménnyel bármikor beszakítom a dobhártyád ha gondolod, az 1000W-ot pedig úgy eldugom, hogy sose találod meg.Lalikiraly: azt mondjuk tisztázhatnánk, hogy mi alapján lesz valami PC speaker és mi alapján nem.
Ha külön erősítőt kap, akkor már nem pc speaker? Vagy ha nagyobb mint 20*30*40 centi?[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
válasz Lalikiraly #12006 üzenetére
Mondtam én egy szóval is, hogy a z906-os jó? Vagy hogy jön ide?
Nem baj, ha nem kínai kezek munkája, sőt, én kifejezetten keresem nagyon gyakran a magyar termékeket, de ha klasszisokkal rosszabb mint az, amit egyes kínai gyárak tudnak produkálni, akkor hiába magyar...
Klipsch? Melyik Klipsch? A promedia sorozat, ami csak nevében Klispch? De, szerintem az nagyon is ide tartozik.
Például a Promedia Ultra 2.0-val a Creative, aki sokkal kisebb név audiotechnikában mint a Klipsch, a T20-as modelljével simán felvette a versenyt azonos áron, ráadásul jobb összeszerelési és anyagminőséggel."Tény szólni még nem hallottam a SAL 20 ast"
Akkor hogy érthetsz egyet Tibe-vel?
Semmit nem tudok az új Lamborghini-ről, de szép és erős a motorja, megéri az árát.Nincs szükség 20 centis mélyre ahhoz, hogy testes mélye legyen egy doboznak. 5"-os hangszóróval már beszélhetünk mélyről, normális (ne adj Isten ideális) esetben.
Kíváncsi volnék, hogy kinek van 4 méter az előtte és mögötte levő fal közt (40Hz-es hang félhullámhossza nagyjából)...Az R600 2*1,2W-ja márpedig nem túl bizalomgerjesztő. Kezdjük azzal, hogy az USB össz-vissz 2,5W-ot ad le, nyilván D osztályú erősítőt kell használni, ha evvel mi akármit akarunk kezdeni. A DAC résznek is van fogyasztása. Nagyon jóindulatú, sőt, egyenesen naiv vagyok akkor, ha én elhiszem, hogy 2*1,2W kijön belőle. De ha ki is jön belőle, akkor is olyan érzékeny hangszórókat kéne használni, amilyeneket biztos nem használtak. Szóval eléggé korlátoltak a lehetőségei szegénynek már papíron is az USB táplálás miatt (persze ezek a korlátok a mai mainstream zenékkel, amik a loudnesswar áldozatai lettek, nem (feltétlenül) jönnek elő).
szerk.: Ezt hol olvastátok egyébként, hogy nem szabad 40% fölé tekerni a hangerőt amíg nincs bejáratva?
Ki dönti el egyáltalán, hogy mikor van bejáratva? Mi az a 40%? Lineáris potméter esetében a 40% nem ugyan az, mint exponenciális esetében például.[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
válasz Lalikiraly #12012 üzenetére
Még mindig olyan dologról mondasz véleményt, amit nem hallottál.
Mi az, hogy látatlanban jobb? Nem, látatlanban sem jobb.
3 úthoz bonyolultabb váltó kell, a SAL már a kétutas váltókkal sem boldogul, nemhogy a 3 utassal...
2-vel több hangszórót kell ugyan abba a keretbe belezsúfolni és még sorolhatnánk.Igen, tudok híresebb Magyar gyártókat, a SAL is híres, de a szemetei miatt sajnos.
Amit nem ismerek, azt nem nézem le, olyanról nem igazán szoktam nyilatkozni, ha meg mégis, akkor odaírom a végére, hogy ez pusztán spekuláció.
Egy szóval sem említettem mélynyomót.
-
dudika10
veterán
válasz Lalikiraly #12016 üzenetére
"5"-os hangszóróval már beszélhetünk mélyről"
Csak a pontosság kedvéért.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
válasz spidersoft #12021 üzenetére
Teljesítmény: csak mi történik a csúcsokkal annál a 2*0,5W-nál...
Ahogy mondtam, a loudnesswar áldozatául esett zenéknél nem lesz korlát, de zenével van egy olyan érzésem, hogy bukik a dolog...Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
válasz djsensore #12043 üzenetére
MR5-ből az első széria szerintem lényegesen jobb volt, a második nekem nem jött be.
Én is ezen gondolkoztam, aztán elmentem meghallgatni meg haza is hoztam, hogy itthoni körülmények közt is hallgathassam, és nekem a Prodipe Pro 5 jobban bejött, most is az van az asztalon.
Szóval érdemes volna meghallgatnod őket szerintem, még mielőtt kiadsz ennyi pénzt.
Na meg nem tudom mik a felhasználási célok, de könnyen lehet, hogy boldogabb lennél valami hifivel, használtan ennyiért már le lehet csapni egész jó dolgokra.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
válasz Lalikiraly #12052 üzenetére
Egy videó továbbra sem árul el semmit, ismétlem semmit a kiválasztott rendszer hangminőségéről.
Mintha hegesztőszemüvegben néznéd a Mona Lisa-t tükörből, sötétben és úgy próbálnál véleményt alkotni róla.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
válasz djsensore #12062 üzenetére
A Hitspace-ben ovltál a Keletinél? Mert ahányszor ott jártam, mindig el voltak tekerve a hangfalak hátán a potméterek. A Prodipe hátán csak a magasat lehet állítani, így a mélyet nem tudják elpiszkálni, de a mackie-n van egy olyan érzésem, hogy el volt piszkálva.
Amennyiben az erősebb basszusra vagy kíváncsi, akkor valóban a mackie a te embered, a prodipe lineárisabb szerintem.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
válasz djsensore #12108 üzenetére
Ezen egyetlen egy hangfal sem fog tudni segíteni, a Genelec sem.
Csak úgy fog menni, ha nagyon jól megismered az otthoni rendszered és tudod, hogy máshol hogy fog szólni ugyan az (célszerű éppen ezért minél több rendszerrel meghallgatni a munkát).
Ha egy frekvencia nincs jelen, akkor ott elvisz a susnyásba a rendszer (értem ez alatt, hogy a monitorok nagy része például 45-50Hz környékén elfogy, mindenképpen ki kell egészíteni mélyládával, mert különben nem fogod tudni, hogy mi folyik odalenn), azonban ha valami nagyon ki van emelve, azt gond nélkül korrigálhatod.
A kulcsszó az, hogy ismerd a rendszert.
Természetesen hosszútávú használat mellett nem lesz jó a kiemelés, ha fárasztó, mert akkor hiába tudnád korrigálni, fárasztó lesz a munka.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
válasz Pocok111 #12114 üzenetére
Még mielőtt mindenkit felhívsz és a fél falut magaddal viszed a boltba, hogy cseréljék, én megnézném, hogy a konnektor ahova bedugtad, működik-e mással.
Egyszer engem is megtréfált egy kontakthibás elosztó, ami ráadásul más készülékkel ment is. Szóval dugd át valahova máshova.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
válasz redbull86 #12131 üzenetére
Te tudsz valamit.
Elég sokat van kábel a kezemben, de erről a képről én csak azt tudom megállapítani, hogy a kábel fekete PVC köpenyt kapott és az átmérőt is meg tudom még saccolni mellé. Áruld már el, miből gondolod, hogy jó a kábel?Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
Reszben a reszben e.
Fejhallgatonal elegge fugg a fuledtol, valoszinutlen, hogy ugyan ugy halljuk. Masreszt nem is figyeltem, emlekeztbol meg nem tennek ilyen osszehasonlitast. A k601 egy nornalis rendszerrel kb 1.5x dragabb mint a prodipe...Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
válasz redbull86 #12272 üzenetére
Az enyem anno egy ismerosom vette at nagyon barati aron.
Egy nagyon gyenge siemens 2.1-es vackot cserelt le. Az elejen furcsalta, de azota is hasznalja.Kis helyre jo valasztas. Ha van hely, akkor viszont jobbat is talalhatsz.
Szerk.: g@bo-nak akartam valaszolni csak felre ment. Telefon...
[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
-
dudika10
veterán
válasz __H4X0R__ #12356 üzenetére
Első hiba, hogy 2.1-et keresel, második, hogy találtál egy rossz ár/érték aránnyal rendelkező rendszert. Hacsak nem a kinézet a lényeg, akkor ne a HK-t válaszd.
Keress inkább egy jobb sztereo párt meg mellé "egyvalami" hangkártyát. De legelőször írj egy összeget, amiből gazdálkodsz.
-
dudika10
veterán
válasz __H4X0R__ #12358 üzenetére
Áh értem, szóval kinézetre érzékenyebb rétegről beszélgetünk.
Felettem linkelték már az Audioengine-t, ami jó is ha ilyen kis kompakt méretben keresgélsz.
De 70k-ba már belefér egy Prodpe Pro5-ös is, amit meghallgathatsz Budapesten, összevetheted drágábbakkal is. Vannak hibái, például a relatíve magas alapzaj, de tudom ajánlani ettől függetlenül. Persze meghallgatás kötelező.Ha van türelmed, akkor keresgélhetsz használt polcsugárzók és sztereo erősítők közt is. 70k-ból már lehet gazdálkodni.
-
dudika10
veterán
válasz viktorider #12362 üzenetére
Ha a basszus erőteljesebb volna, akkor beállna a sorba a többi gyártó mögé.
Az, hogy a mélynyomónak a tüdődből ki kell préselnie a levegőt, az egy téves elképzelés.
A mélynyomó akkor jó, és akkor van jó helyen a szobában, ha észre sem veszed, hogy ott van, de nem hiányoznak a mély hangok sem.
A z2300 mélyét egy süket is kiszúrja bárhová is dugod a szobában, mert annyira nem illeszkedik a rendszerbe.
Hosszú távon fárasztó sokaknak, természetestől messze van, a térérzetet összepiszkítja mit a fene, egy mélyebb hangú ember beszéde a szubból szólal meg ami vicc...Lehet, hogy most nagyobb élményt nyújt így hirtelen, lehet, hogy szubjektíven jól szerepel számodra, de objektívebben nem jó.
(#12361) __H4X0R__: ezek közül konkrétan mire gondolsz?
Vigyázz, nehogy a nevet és a designt túlzott mértékben akarják megfizettetni veled.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
válasz Alex91 #12365 üzenetére
Amire apple dokkoló kerül akármilyen formában, az már jó ár/érték arányú nem lehet.
Philipset 120k-ért... 3kg-os össztömeggel... Még ha nem volnának előítéleteim, akkor sem választanám. Valószínűleg értelmesebben is el lehet költeni 120k-t.__H4X0R__: a Prodipe (és hasonlók) a maga 15 kilójával nem egy túl mobilis valami az biztos. Csak Te tudod mire van szükséged.
contaxg-t kérdezd meg az Audioenginnel kapcsolatban. Úgy rémlik, nála volt annó, ha most nincs is, biztos meg tudja mondani, hol tudod kipróbálni.[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
-
dudika10
veterán
-
dudika10
veterán
válasz _tRebroN_ #12435 üzenetére
A hangolástó legalább annyira függ, mint a reflexnyílás helyétől, de a hátsó reflexeseknél gyakran plusz problémát okoz a fal (még ha magában jó is volna...).
Ha falra tolom (sajnos 60 centi mély asztalon mást nem nagyon tudok csinálni majd 25 centi mély dobozokkal), akkor a tér mélysége drasztikusan csökken.
Vannak olyan jó felvételeim, ahol ez nem nagyon okoz problémát, de sajnos soknál okoz...Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
válasz kkrisi #12519 üzenetére
Ugyan ott hallottad mindkettőt?
Ha nem, akkor azt válaszd, amelyik rosszabb környezetben szólt, mert otthon az lesz a jobb (/kevésbé rossz amennyiben otthon rosszabb környezetben lesz).Helyetted nem fogunk tudni dönteni. Mind a kettő mellett és ellen szólnak dolgok. A neked megfelelő egyensúlyt neked kell megtalálni.
-
dudika10
veterán
válasz __H4X0R__ #12527 üzenetére
_tRebroN_ kolléga jelezte, hogy szívesen összevetné az Edifier R1900-al, én meg pénteken délután ha minden jól megy, erre megpróbálok lehetőséget biztosítani számára.
Ha neked is megfelel délután/kora este pénteken a dolog, akkor szívesen látlak Téged is természetesen.Egyébként a hitspace-ben ha van, akkor kipróbálhatod, a Corgnál múltkor csak a ribbonos változat volt, az pedig azért más (és jó 30.000 forinttal drágább is).
[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
válasz redbull86 #12539 üzenetére
Ha párra vonatkozna az ár, akkor szerinted megjegyeztem volna?
Attól függetlenül, hogy egy rendes PA felszerelés drágább, nem helyettesítheted nearfild monitorokkal.
Ha az embernek nincs pénze jó traktorra a szántáshoz, akkor nem vehet helyette suzukit, mert az olcsóbb.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
_tRebroN_ kolléga kb. 2 perce ment el tőlem.
Remélem élvezte (nekem úgy tűnt hogy igen), és beszámol arról, amiről már beszéltünk, meg arról is, amiről nem.[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
válasz __H4X0R__ #12558 üzenetére
Nálam egyértelműen papírforma, ahogy eddig is tudtam. Nem is az én véleményem a kérdés.
Próbáltam nem nagyon mondani semmit erről, hogy ne befolyásoljam túlzottan a végeredményt.
Úgy vettem ki a szavaiból, hogy neki is papírforma szerint alakult a párharc, de majd csak elmondja.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
válasz _tRebroN_ #12572 üzenetére
Tegnapi hallgatózás örömére elkezdtem tervezni a szoba "bebútorozását".
Vagy 4 m2 szivaccsal...Az asztalom majdnem teljesen kész, most jön az akusztika.
Nem mutattam ugyan azt hiszem, de egy szimpla tapsnak a lecsengése is túl hosszú idő és nagyon visszhangzik a szoba.
Ez meg így nem maradhat...Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
válasz __H4X0R__ #12575 üzenetére
Jól néznek ki a diffúzorok kis fakockákból meg háromszögekből különböző mintákkal, de ennyi időm nincs. Rengeteg famunka.
Egyelőre csak 1/8 köbméter szivacsot felrakok a falakra fakeretben valami szép vászonnal és meglátjuk mennyit használ.
Nála minden low-cost megoldás, ez is az lesz (ráadásul az esztétika és a szoba lakhatósága még mindig elég magas prioritást élvez).Cirka 110 centi van a közepeik közt, így most egész jó a színpad. A mélységével vannak gondok, de azt a faltól való elhúzással lehetne orvosolni, amire nincs lehetőségem.
(#12576) _tRebroN_: már mindenki betöltötte szerencsére.
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest