Problémák a Yahoo! levelezőrendszerével

Habár a magyar netezők nem tartoznak a szebb napokat látott, hajdan szinte egyeduralkodó Yahoo! levelezőjének kiemelt felhasználói közé, az ilyen fiókkal rendelkezők tegnap óta esetleg tapasztalhattak rendellenességet: nevezetesen nem tudnak belépni a fiókjukba.

A vállalat a Facebookon közölte, hogy észlelték a gondot, miszerint egyes felhasználóiknak problémájuk akadt, és ezért elnézést kérnek, valamint türelmet addig, amíg helyreállítják a szolgáltatást. A közlemény szerint mobil eszközön nincsenek akadályok, és várhatóan néhány órán belül a PC-ken is működni fog.

A kommentek viszont arról árulkodnak, hogy táblagépeken és okostelefonokon is tapasztalták az üzemzavart, melynek megoldását pár órával későbbre ígérte a cég, de még e hír írásának időpontjában sem sikerült ez nekik.

A gondot nagy valószínűséggel az okozhatja, hogy a Yahoo! – a megfigyelési botrány hatásaként – a múlt héten állt egy biztonságosabb kapcsolati módra (a belépéshez a biztonságos kapcsolat szükséges: SSL engedélyezve, hogy a https működhessen). Így lehetséges, hogy a felhasználóknak kell az SSL-t engedélyezni, ha ezt nem tették meg, de az is lehetséges, hogy a Yahoo! rendszerének implementációja volt hibás.

Azóta történt

Előzmények