Megjelent a Windows Home Server új előzetese

A héten a Microsoft kiadta a Vail kódnéven fejlesztett Windows Home Server V2 újabb bétáját. Az új tesztverzió – mely a regisztrált felhasználók számára letölthető a Connect program weboldaláról – támogatja a távoli webes hozzáférést és az add-ineket, valamint immár a Mac OS X Leopard vagy annál újabb operációs rendszert futtató Mac számítógépeket is.

Amint az ismert, a Windows Home Server egy otthoni médiaszerver-operációsrendszer, amely egyebek mellett a médiafájlok (dokumentumok, fényképek, videók stb.) központi tárolására, távoli – akár mobiltelefonos – elérésére, a hálózatba kötött gépekről automatikus biztonsági mentések készítésére és ezek alapján adatok helyreállítására ad lehetőséget. A V2 kiadás a a Windows Server 2008 R2-re épül, és az elődjéhez képest a következő újdonságokkal szolgál: lehetőséget ad a tartalmak lokális hálózaton kívüli, internetes streamelésére; több számítógépen is biztosítja a mentést és helyreállítást; az elődjénél egyszerűbben telepíthető és kezelhető; a fejlesztők és partnerek számára több eszközt kínál.

Egyben elérhetővé vált a kis- és középvállalatok számára fejlesztett Windows Small Business Server (SBS) cloudkörnyezetbe szánt új kiadásának, az Aurorának a bétája is. A SBS új kiadásából két változatot készít, az egyik lesz e felhőalapú változat, a másik pedig az SBS 2008 közvetlen utódjának számító Small Business Server 7. Ez utóbbi nyilvános bétája várhatóan a hónap végén jelenik meg.

Azóta történt

Előzmények