Windows Home Serverrel újít a T-Home

Médiatár néven dobott piacra tegnap egy Windows Home Server médiaszervert a T-Home. Az eszközt alighanem a számítógépek világában jártasabb előfizetőknek szánják, mivel az üzembe helyezés és a konfiguráció a vásárlóra marad.

Hirdetés

A gép maga egy viszonylag egyszerű, adattárolásra kihegyezett konfiguráció: egy kétmagos Intel Atom 330 processzort integrálva tartalmazó Asrock A330GC alaplap, 1 GB memória, valamint egy vagy két darab 500 GB-os merevlemez található a mini-ITX szabványnak megfelelően kis méretű házban. Ezen a hardveren fut a Windows Media Server operációs rendszer, amely egyebek mellett a médiafájlok központi tárolására, távoli – akár mobiltelefonos – elérésére, a hálózatba kötött gépekről automatikus biztonsági mentések készítésére és ezek alapján adatok helyreállítására ad lehetőséget.


Illusztráció: T-Home

A Médiatár használatához internetkapcsolatra és egy routerre van szükség – melyhez az eszközt vezetékes hálózaton kell csatlakoztatni –, illetve legalább egy, kompatibilis operációs rendszert (Windows XP SP2, Windows Vista vagy Windows 7) futtató számítógépre. A gépet kétféle konfigurációban vásárolhatják meg a szolgáltató internet-előfizetői. A kisebb, 500 GB kapacitású modell ára 59 990, az 1 TB kapacitásúé pedig 87 990 forint. A vételárat egy összegben lehet csak kifizetni, havidíjas törlesztésre nincs mód.

Azóta történt

Előzmények