Újabb banki megbízás a Synergonnak

Újabb megbízást kapott az Erste Banktól a Synergon. Az egy évre szóló keretszerződés értelmében a tőzsdei cég fejleszti a pénzintézet szoftvereit oly módon, hogy az megfeleljen a bank speciális igényeinek is.

A szoftverfejlesztéssel egy időben szinte teljesen felhagyott a társaság, a területre csak tavalytól, a fejlesztőgárda újjászervezését követően fordított ismét jelentősebb energiát. "Az üzletág 2004-ben a jelentős szervezetfejlesztés és portfólió-bővítés eredményeképpen másfélszeres létszámmal háromszoros árbevétel-növekedést és négyszeres fedezetnövekményt tudott elérni, miközben ügyfeleinek száma két és félszeresére növekedett" – áll a társaság közleményében. (Egy korábban szinte megszűnt üzletág esetében azonban a fenti számok nem sok mindent jelentenek.)

A Synergon hagyományosan jó kapcsolatokat ápol a bankokkal, tavalyi árbevételének 13 százaléka származott a pénzügyi szektorból. Leggyakrabban az internetes (IP) telefonrendszerekre áttérő bankoktól jön megbízás, hasonló jellegű fejlesztéseket végzett a cég a Raiffeisennek és a CIB-nek is. (A cég jelentősebb megrendelői közé tartozik az Erste mellett még az MFB is).

A mostani megbízás értékét a társaság üzleti titokra hivatkozva nem árulta el. Annak nagysága valószínűleg egyébként is bizonytalan, hisz keretszerződésről lévén szó, a volumen attól függ, mennyit hív le a megrendelő.

Azóta történt

Előzmények