Új ADSL-konstrukció a VIVAnet-től

2004. augusztus 16-ától a VIVAnet Magyarország Kft. új konstrukciójú szélessávú internetkapcsolatot biztosító terméket vezetett be. A FLEXIadsl-t, ahogy a konstrukciót a cég elnevezte, az iskolakezdésre való tekintettel dobták a piacra. A FLEXIadsl belépési díj nélkül, akár már havi nettó 3920 Ft-ért szélessávú ADSL-kapcsolatot biztosít. A havidíj 1 Gbit (128 Mbyte) forgalmat (le- és feltöltés együttesen) foglal magába, az e feletti forgalomért a felhasználóknak utólag kell fizetni.

„A terméket az iskolakezdésre való tekintettel hoztuk ki, és a határértéket úgy határoztuk meg, hogy az egy iskolás gyermek havi átlagos felhasználását fedezze. Elsősorban tehát az iskoláskorú gyermekkel rendelkező családoknak szánjuk a FLEXIadsl konstrukciónkat, de rajtuk kívül minden olyan ügyfélnek is, aki még nem rendelkezik ADSL-előfizetéssel, és viszonylag kis rizikóval szeretné tesztelni a szélessávú internethasználat előnyeit” – mondja a VIVAnet Kft. ügyvezetője, dr. Bödecs Béla.

A havidíjban foglalt forgalom felett 100 Mbitenként (12,5 MB-onként) nettó 400 Ft-ot számláz a szolgáltató. A forgalmi díj ugyanakkor egy hónapban legfeljebb nettó 10 000 Ft lehet – a csomag havi ára tehát maximum nettó 13 920 Ft-ig nőhet. Ilyen forgalom mellett azonban már érdemes váltani a fix havidíjas VIVAdsl csomagokra – hiszen például a VIVAdsl Családi 384 csomag havi nettó 8 320 Ft –, amit a FLEXIadsl-előfizetők a hónap utolsó munkanapjáig meg is tehetnek. A szolgáltató szerint ez a konstrukció kellő biztonságot nyújt a felhasználóknak, mégis lehetőséget biztosít a rugalmasságból eredő előnyök kihasználására.

Egyelőre a szolgáltatás csak limitált számban lesz elérhető: a szeptember 30-ig jelentkező első ezer megrendelő juthat hozzá a FLEXIadsl-hez.

Azóta történt

Előzmények