Ajánlatos lecserélni a Twitter-jelszavakat

Tegnap a Twitter felhasználói egy részét kizárta, s egy e-mailt küldtek az érintetteknek, hogy változtassák meg jelszavukat, ha újra használni akarják a szolgáltatást, ugyanis az érintett fiókoknál felmerült az adathalász-támadás gyanúja – írta meg a TechCrunch.

A lapnak küldött levelükben a Twitter működtetői leírják, hogy kevés felhasználóról van szó, s náluk is csak a feltételezés, gyanú, hogy kompromittálódott a fiókjuk, mivel már találkoztak olyan esettel, ahol szinte biztos, hogy az adott felhasználó adatait megszerezték. Mindenesetre, amíg a vizsgálat tart, az esetlegesen érintett fiókokat lezárták addig, míg a felhasználó nem változtatja meg az adatokat, s létrehoztak egy weboldalt is, ahol arról tájékoztatnak, hogy mi a teendő akkor, ha fiókunkat feltörték.

A Wall Street Journal legfrissebb hírei szerint néhány órája azonosították az adatlopásra használt rendszert: ezek szerint egy meg nem nevezett személy már évek óta működtetett olyan oldalakat és fórumokat, amelyeket azért hozott létre, hogy megszerezze a gyanútlan áldozatok adatait.

Azóta történt

Előzmények