A Tungsram szoftverfejlesztő céget vásárolt

A Tungsram csoport fejleszteni akarja az innovatív okostermékekre és -szolgáltatásokra épülő üzletágát.

A szombati közlemény szerint a fejlesztés első lépéseként 61 százalékos többségi tulajdonrészt szerzett a vállalat az ArchiFM létesítménykezelő szoftvert fejlesztő vintoCON Kft.-ben.

A felvásárolt vállalatot 5 magánszemély alapította, közülük az egyikük kisebbségi tulajdonos maradt. Az ArchiFM két másik programmal alkot egységet; az egyik a legnépszerűbb épületdizájn szoftverek egyike, az ArchiCAD, a másik pedig az épületfelmérő program, az OrthoGraph-nak keresztelt szoftver. Az e szoftverek által gyűjtött adatok azonnal továbbíthatók az ArchiFM felé. A szoftver az összes, nagy létesítményportfólió menedzseléséhez elengedhetetlen funkciót tartalmazza, ráadásul számos hasznos, igényhez szabható tippet és modult is magában rejt.

A vételárat üzleti titokra hivatkozva nem hozták nyilvánosságra. Az új leányvállalat Tungsram Innovative Solutions néven folytatja tevékenységét.

A Tungsram 2018 áprilisában magyarországi központú, globális márkaként tért vissza a piacra a GE Lighting EMEAT fényforrásüzletágának és globális autólámpa ágazatának felvásárlásával. A több mint 4000 alkalmazottat foglalkoztató vállalat termékeinek 95 százalékát exportálja, értékesítési hálózata 110 nemzetközi piacon van jelen.

A Tungsram Operations Kft. nettó árbevétele a 2018-as lezárt üzleti évben 65,25 milliárd forint volt, az évet adózás után 4,73 milliárd forint veszteséggel zárta - közölte a társaság az MTI-vel.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a vintoCON Kft. nettó árbevétele a 2018-as lezárt üzleti évben 134,11 millió forint volt, ami 2017-hez képest 22,38 millió forintos növekedést mutat. A társaság tavaly adózás után 17,76 millió forint nyereséggel zárt, míg 2017-ben adózott eredménye 15,04 millió forint volt.

  • Kapcsolódó cégek:

Azóta történt