2018. október 21., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Café blog rovat

A Twitter nem függeszti fel Donald Trump fiókját sem

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: IT café

Bár a megszólalásai időnként kísértetiesen emlékeztetnek más, már letiltott tagok posztjaira, a szolgáltató különleges státuszt ad neki.

A Twitter a hivatalos blogján válaszolt azoknak, akik a napokban azt követelték a vállalattól, hogy szüntessék meg, blokkolják Donald Trump amerikai elnök hozzáférését a szolgáltatáshoz, mivel ő olyan üzeneteket tesz közzé, amelyek veszélyeztetik a világ biztonságát.

Hirdetés

A blogszolgáltató rövid közleménye úgy foglalható össze, hogy sem Trump, sem a világ más vezető politikusának fiókját nem fogják blokkolni, ugyanis az ő tevékenységük dolgaink rendezésében igen fontos, az emberek számára pedig létszükséglet, hogy ismerhessék a véleményüket, hogy azt azután meg tudják vitatni.

A közlemény konkrét előzménye egyébként az, hogy a Twitter az elmúlt időszakban csatlakozott ahhoz a nemzetközi trendhez, mely az internetes közösségi oldalaknál tapasztalható, akik egyre keményebben lépnek fel a szélsőséges megszólalásokkal szemben. Így ők is számtalan olyan embert – köztük a hivatalos politikában aktívakat is – tiltottak ki, akiknek a bejegyzéseit elfogadhatatlannak ítélték. Ennek következményeképp jött létre egyfajta tiltakozás, mivel a köztudottan Twitter-függő elnök az elmúlt napokban még a korábbiaknál is megosztóbb bejegyzéseket tett közzé – közülük az egyik, az észak-koreai vezetőnek szánt posztja a világsajtót is körbejárta. Ennek tartalma nagyjából az, hogy neki nagyobb az… izé… atombombagombja, mint Kim Dzsong Unnak:

A Twitter viszont újra megismételte korábbi álláspontját: a politikai vezetők nyilatkozatainál a hírértéket és a közösségi érdeket tartják szem előtt, így szó sem lehet Trump blokkolásáról.

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.