Bor és víz: a letöltés ellen prédikálók maguk is letöltenek

(Infobulvár) A szerzői jog védelmét kínáló cégek vizsgálatai néha kínos eredményeket hozhatnak, és ez újra bebizonyosodott. A US News & World Report bejegyzése hívta fel a figyelmet arra, hogy a torrentforgalmat figyelő szolgáltatást kínáló ScanEye nevű cég legutóbbi jelentéséből kiderül, hogy az illegális letöltés ellen hadakozó amerikai képviselőház alkalmazottai maguk sem mentesek az illegális tevékenységektől, ugyanis számtalan torrentletöltést tapasztaltak, amelyek képviselőházi IP-kről történtek.

Magában a letöltési statisztikában semmi újdonság nem tapasztalható, az ott dolgozók ugyanolyan tartalmak iránt érdeklődnek, mint az átlagember: CSI, Dexter, premier mozifilmek, tévéshow-k.

Ez így önmagában persze mélységesen bulvár és körül nem járt történet. Ugyanakkor elgondolkodni lehet rajta: nyilván az ott dolgozó alkalmazottak kihasználták a lehetőséget a letöltésre, de a belsőnkben munkáló gonosz azért nem marad csöndben : hátha néha megbízásból tették ezt a képviselő számára, esetleg maga a tisztelt politikus használta ki a lehetőséget. Ám ezek csak spekulációk, alap nélkül.

Az viszont megfontolandó, hogy egy olyan testületnél, mely egyre szigorúbb módon lép, lépne fel a torrentezés ellen, egyáltalán előfordulhat ilyesmi.

Azóta történt

Előzmények