Tízmillió dollár összdíjazású programozóversenyt hirdet a Google

A múlt héten bejelentett Android mobilplatformnak egy csinos pénzdíjakkal részvételre csábító programozói verseny meghirdetésével tervez lendületet adni a Google. Az Android Developer Challenge két etapjának nyertesei között összesen 10 millió dollárt osztanak szét. A megmérettetésen bárki részt vehet, aki a platform ma közzétett – de még mindig csak kiadásra jelölt változatban (RC) elérhető – fejlesztői csomagjára alapozva készít jól használható, ötletes programokat.

„Írtunk néhány érdekes alkalmazást az Androidhoz, de a legjobbak még nem készültek el, mégpedig azért, mert azokat külső fejlesztők készítik majd. Őket szeretnénk most megjutalmazni és elismerni, amennyire csak tudjuk” – állítja a versenyről szóló sajtóközleményben Sergey Brin, az internetvállalat alapítója és elnöke.

Az első verseny első fordulójára január 2. és március 3. között lehet nevezni. Az Open Handset Alliance tagjai és más iparági szereplők által delegált zsűri a pályamunkákból az 50 legígéretesebbet választja ki és jutalmazza egyenként 25 000 dollárral. Ezt az összeget az alkalmazások továbbfejlesztésének finanszírozására szánják, a nyertes fejlesztők ugyanis május 1-jéig a második fordulóra is benyújthatják tökéletesített munkájukat. Itt az első tíz helyezett egyenként 275 000, a második tíz pedig 100 000 dollár díjban részesül. A programokhoz fűződő jogokra a Google nem formál igényt.

A vállalat 2008 második felében – amikor a reményei szerint piacra kerülnek az első Android-alapú telefonok – Challenge II néven rendezi meg a második versenyt.

Azóta történt

Előzmények