Jövőre is lesz extrém programozóverseny a BME-n

2008. május 2-4. között nyolcadik alkalommal rendezik meg a már hagyományosnak tekinthető BME Nemzetközi 24 órás Programozóversenyt. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) ad otthont az eseménynek, a szervezőmunkát ez évben is a Magyar Villamosmérnök- és Informatikushallgatók Egyesülete, valamint a Simonyi Károly Szakkollégium végzi.

A verseny elsődleges célja az informatikával és programozással foglalkozó emberek (egyetemi hallgatók, iparban dolgozó profik vagy akár középiskolások) számára kihívást és lehetőséget biztosítani tudásuk és képességeik összemérésére extrém körülmények között. Akárcsak korábban, az idén is kétfordulós lesz a megmérettetés, a nyeremények értéke meghaladja az 5000 eurót. A csapatok először február 24-én mérkőznek meg egymással az interneten bonyolított elektronikus előválogató keretében. Ezen az online erőpróbán a kiadott feladatok megoldására öt óra áll rendelkezésre. A kiértékelés után a legjobbnak bizonyuló harminc csapat jut tovább a május 2-4-én, a Műegyetemen megrendezendő 24 órás döntőbe.

Sem az elektronikus előválogató, sem a helyszíni döntő során nincs megkötés a versenyzők által használt fejlesztőeszközökre, könyvekre, operációs rendszerre vonatkozóan, de a külvilággal tilos kommunikálni. Akárcsak a selejtező fordulóban, a helyszíni versenyen is a saját számítógépeiken dolgoznak a résztvevők, a szervezők a helyszínen csak elektromos áramot és a verseny idejére létrehozott helyi hálózathoz való csatlakozást biztosítják.

A versenyen háromfős csapatok indulhatnak. Jelentkezni február 17-ig lehet a Challenge24.org honlapon.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények