Terjeszkedne a Cesky Telecom

A Cesky Telecom (CT) cseh távközlési cég terjeszkedni szeretne a szomszédos országokban, ezzel kompenzálandó a hazai piac lanyhulását. Juraj Sedivy, a CT pénzügyi igazgatója szerint a társaság pénzügyi erejéből 1,5 milliárd euróig terjedő beruházásra futja. Sedivy az általuk beruházásra leginkább ígéretesnek ítélt országok között Ausztriát, Németországot és főleg Lengyelországot említette. "A 40 milliós lengyel piac viszonylag kevésbé telített, ezért ideális helyszíne lehet a további növekedésnek és fejlődésnek" - állította a pénzügyi igazgató.

A Cesky Telecom főleg az évi 6 milliárd cseh koronát (1 dollár = 22,35 korona) meghaladó forgalmú társaságok iránt érdeklődik. Gabriel Berdár, a CT vezérigazgatója hozzátette, hogy mind a vezetékes, mind a mobilszolgáltatók iránt érdeklődnek, azonban a legjobb az integrált távközlési cég volna.

A Gross-kormány éppen most vezényli le az 5,95 milliárd dollár piaci értékű Cesky Telecom 51 százalékos privatizációját. A cseh társaság iránt a Swisscom, a Belgacom, a Telefonica és a France Télécom érdeklődik, a kötelező érvényű ajánlatokat március 29-ig kell benyújtani; a magánosításból befolyó bevételt 60 és 70 milliárd cseh korona közöttire becsülik.

Azóta történt

Előzmények