Tanácsadót bérelt a Yahoo, optimalizálnak

Külső szakértő bevonására szánta el magát a Yahoo a re/code informátorai szerint. A McKinsey&Co. tanácsadócég abban segít majd Marissa Mayer csapatának, hogy megtalálják a helyes fókuszt. A különböző egységek eladását, vagy az erőforrások csökkentését, illetve bizonyos üzletágak felturbózását a vezetőséggel közösen találja majd ki a tanácsadó.

Ami biztosnak tűnik, hogy a Project Index, amire a Yahoo megmentőjeként tekintenek a vállalatban, további kerettel és akár személyzettel is bővülhet. Az egylépéses mobilos kereső Mayer szerint "nélkülözhetetlen útmutatást" ad majd a fogyasztóknak. Az az Enrique Muñoz Torres vezeti a kezdeményezést, aki korábban Google alkalmazott volt. Bár a tervek szerint idén meg kellett volna jelennie a megoldásnak, ám egyelőre csúszik a bejelentés.

Nem vidám a helyzet
Nem vidám a helyzet (forrás: Business Insider) [+]

A tanácsadó bevonására azért is volt szükség, mert nem mennek fényesen a dolgok a Yahoo háza táján. A gyenge üzleti eredmény mellett az Alibaba papírok (15 százalék!) új vállalatba, az Aabaco Holdingsba történő forgatása is csúszik, a részvényesek pedig nyomás alatt, lépéskényszerben tartják Mayert.

Előzmények