Ismét rekordokat dönthet a szinglik napja

Szerdán ismét november 11-e lesz, azaz jön a szinglik napja (Single's day), ami főleg Kínában jelent igazi őrületet, náluk Singles Day Shopping Festival néven híresült el a dátum, melyben négy magányos pálcika is szerepel.

Hirdetés

Az Alibaba Group tavaly 9,3 milliárd dolláros forgalmat generált ezen a napon, amivel a világ legnagyobb online vásárlós eseményévé nőtte ki magát, megelőzve a Cyber Monday-t és a Black Friday-t egyaránt.

A vállalatcsoport idén is nagy akciókkal készül, de számos másik cég is csatlakozott az akcióhoz. Aki él a lehetőséggel és vásárol, akár 60-90 százalékos kedvezményekkel találkozhat, ráadásul minden esélye megvan rá, hogy még karácsony előtt megérkezzen a megrendelt portéka.

A külföldről történő rendelésnek szigorú szabályai vannak, melyekre érdemes odafigyelni. Keletkezhet ugyanis áfa, vagy vámfizetési kötelezettségünk. Ez az unión kívülről rendelt csomagok esetében úgy működik, hogy az árat és a szállítási költséget is figyelembe véve 45 euró alatt egyik terhet sem kell megfizetni, ha magánszemélytől vásároltunk, viszont ha cég a feladó, akkor ez az érték mindössze 22 euró.

Áfát igen, de vámot nem kell fizetni 150 euró értékig, ez 27 százalékkal drágítja meg a vásárlásunkat. 150 euró felett áfát és vámot is fizetni kell, mindegy, hogy magánszemélytől vagy cégtől vásároltunk. Ahol vám és áfafizetési kötelezettségünk is van, ott az áfa alapja az áru értéke a vámértékkel növelten.

Azóta történt

Előzmények