Szorosabbá válik a VIA és a linuxos közösség kapcsolata

A jövőben szorosabbá válik a fő profiljában ultramobil platformokat, elsősorban processzorokat és lapkakészleteket kínáló tajvani VIA Technologies és a nyílt forráskódú szoftvereken dolgozó közösség kapcsolata – jelentette be a vállalat ma a Linux Alapítvány csúcstalálkozóján.

Az új kezdeményezés első lépéseként még ebben a hónapban megnyílik a VIA Linux platformnak dedikált weboldala (az oldal a http://linux.via.com.tw címről lesz elérhető), mely kezdetben a modernebb VIA chipsetekhez (CN700, CX700/M, VX800) kínál linuxos eszközillesztőket és a fejlesztéshez szükséges részletes dokumentációkat valamint forráskódokat. A tervek szerint az év hátralévő részében folyamatosan bővül majd a VIA új oldalára kerülő termékek listája, ezzel együtt létrejön egy hivatalos fórumszekció is.

Az oldalon várhatóan minimum negyedévente, de alapvetően az ismertebb Linux-disztribúciók új kernelváltozatainak megjelenéséhez igazítva jelennének meg a frissített kódok, ugyanakkor szükség esetén ennél gyakrabban is kiadásra kerülhetnek bétaállpotú szoftverek vagy eszközillesztők, melyek tesztelését az oldal hibajelentő szolgáltatása segíti majd.

  • Kapcsolódó cégek:
  • VIA

Azóta történt

Előzmények