Az idén a Holdudvarban ünneplik a Rendszergazdák Napját

Július utolsó péntekje – immár 13 éve – világszerte a rendszeradminisztrátorok megbecsülésének napja. A sysadminok gondoskodnak a munkahelyek informatikai eszközparkjának zökkenőmentes működéséről, legyen szó nagyvállalati szerverekről vagy irodai alkalmazásokról. Ők azok, akik bármikor rendelkezésre állnak, hogy megoldják a technikai problémákat, és akik mindezek ellenére láthatatlanok maradnak: e nap célja, hogy évente legalább egyszer kis figyelmet és talán néhány jó szót kapjanak.

Az idén július 27-ére eső Sysadmin Day alkalmából a korábbiaknál nagyobb szabású rendezvényt szervez a Margitszigeti Holdudvarban a HWSW-HUP és az IDG. A délután fél 3-kor kezdődő eseményen a rendszergazdák sör és étel mellett tapasztalatot cserélhetnek, lazíthatnak, játszhatnak, szórakozhatnak és talán új információkkal is gazdagodhatnak.

Akárcsak tavaly, a szervezők az idén is két kerekasztal-beszélgetéssel készülnek, ezek közül az egyik azt járja körül, hogy hol a helye a rendszergazdáknak az IT-rendszerek biztonsági folyamataiban, a másik pedig azzal a kérdéssel foglalkozik, hogy vajon a cloud terjedése mennyiben szűkíti le a munkalehetőségeket és veszélyezteti a meglévő adminisztrátori állásokat. Tavaly Hajós András felelt a résztvevők szórakoztatásáért, az idei rendezvényre hasonló kaliberű fellépőt ígérnek a szervezők. A kötött programot informatikai kvízjáték zárja.

A rendezvényen való részvétel regisztrációt igényel, és 1499 forintba kerül. Jelentkezni a Sysadmin Day weboldalán lehet.

Azóta történt

Előzmények