Megjelent az új Norton 360

Norton 360 boxA Symantec tegnap Magyarországon is bemutatta a Norton 360 internetbiztonsági csomag legújabb, 4.0-s változatát. Az új kiadásba belekerült a tavaly szeptemberben piacra dobott Norton Internet Security 2010-ben elsőként alkalmazott Quorum motor, mely a cég szoftvereit használók számítógépeiről, szoftvergyártóktól és néhány más forrásból gyűjtött adatok alapján minősíti a fájlokat, az összes fájlt, amely e gépek millióinak hálózatán valaha előfordult. Ehhez a Symantec szerverein tárolt – és persze rendszeresen frissített – gigászi fájladatbázishoz minden kliens hozzáfér, és a megbízhatósági osztályzatok alapján azonnal, szkennelés nélkül képes megmondani egy állományról, hogy az kártékony-e, vagy sem.

Természetesen a pakkban frissítették azokat az alkalmazásokat is, amelyek csak ebben a kiadásban találhatók meg, többek között új funkciókkal bővült a windowsos PC-k teljesítményét optimalizáló PC Tuneup és a rendszer indulását gyorsító Smart Start-up. Ez utóbbi statisztikai adatokkal is szolgál arról, hogy egy adott állományt milyen arányban indítanak automatikusan a felhasználók. A vállalat közleménye szerint a Windows 7-et futtató számítógépeken az alkalmazás akár 41 százalékkal is lerövidítheti a rendszer felállásához szükséges időt.

A Symantec azt is bejelentette, hogy azoknak a felhasználóknak, akik használják a Norton 360 vagy a Norton Online Backup nyújtotta online tárhelyet, ingyenesen elérhetővé tesz egy alkalmazást (Tiki), amellyel iPhone OS-t és Google Androidot futtató készülékeken is hozzá tudnak férni a felhőbe feltöltött tartalmaikhoz, meg tudják osztani azokat. Az iPaddel és iPhone-nal kompatibilis változat az Apple App Store-ban érhető el, az androidos verzió pedig letölthető az internetről.

Az új Norton 360 március 10-től lesz megvásárolható Magyarországon, nettó 19 990 forintos javasolt fogyasztói áron. A korábbi verzióról nettó 15 490 forintért lehet frissíteni – közölte a cég. Ez az ár a legfeljebb három PC-re telepíthető termék egyéves előfizetését és frissítését foglalja magában. A csomaghoz alapértelmezés szerint 2 GB online tárhely jár, mely további összegért bővíthető, ha arra van igény.

Azóta történt

  • Megérkeztek a 2011-es Nortonok

    A Symantec azt mondja: internetbiztonsági csomagja a világ leggyorsabbika. Ingyenes védelmi eszközöket is kiadott a cég.

Előzmények