A héten indul a Spotify videó

A Spotify végre lezárta a hosszúra nyúlt tesztidőszakot, és közölték, hogy a videószolgáltatásuk a héten már elérhető lesz Androidon, a jövő héten pedig iOS-en is – írja tudósításában a The Wall Street Journal.

A vállalat a videószolgáltatás bevezetését, illetve tesztelésének elindítását már tavaly májusban bejelentette, de azóta csak a kiemelt piacokon (Egyesült Államok, Egyesült Királyság, Németország és Svédország) futott a béta-változat, de ott is csak a felhasználók kevesebb mint tíz százaléka számára elérhetően.

A kategóriákba rendezett videótartalmakról még kevés részletet tudni, de a Spotify jó néhány tartalomgyártóval, -tulajdonossal kötött megállapodást (pl. BBC, Comedy Central, ESPN, MTV), és egy tavalyi nyilatkozat alapján valószínűsíthető, hogy rövid klipekkel, illetve néhány népszerű show-műsorral, annak részleteivel indítanak. Mivel a jogtulajdonosokkal licencszerződéseket kötöttek, így a szolgáltatás nem tartalmaz majd reklámokat. Azt is lehet már tudni, hogy a videótartalmak ajánlását összekapcsolták a felhasználók zenefogyasztási szokásaival

Ugyanakkor Shiva Rajaraman alelnök azt elismerte a Journalnak nyilatkozva, hogy a 75 millió felhasználóval (közülük 20 millióan választottak fizetős modellt) rendelkező Spotify elsősorban a zenerajongók szolgáltatása, így a videózás bevezetése nem lesz egyszerű, dolgozniuk kell azért, hogy ezt megkedveltessék ügyfeleikkel, átalakítsák fogyasztási szokásaikat (a zene mehet háttérként, de a csak a mobilokon elérhető videó nem). Emellett a hasonló tartalmakat kínáló versenytársak mellett – pl. YouTube, Facebook – nem kevés kockázatot jelent az új szolgáltatás.

Az alelnök elmondta azt is, hogy a reklámmentes tartalommal meg akarják nyerni a felhasználókat, de gondolkodnak a későbbi változtatásokon is, mivel igen nagy bevételi lehetőség rejlik a videós reklámok elhelyezésében.

Azóta történt

Előzmények