Sokat gyorsult a Chrome bétája

Hirdetés

Szerdán a Google egy új bétát adott ki a Chrome böngészőből. A mára 3.0.195.6-os verziószámig jutó kiadás a vállalat szerint 30 százalékkal jobb teljesítményt nyújt mind a V8, mind a SunSpider JavaScript-benchmarkban, de ezen túl is tartalmaz a megjelenítés sebességét javító újításokat.

Hegesztettek a leggyakrabban látogatott weboldalak bélyegképével nyitó New Tab funkción is: mostantól lehetőség van az ablakok sorrendjének átrendezésére, a thumbnailek egyszerűen, egérrel áthúzhatók az egyik helyről a másikra. Ha pedig a felhasználó nem akarja, hogy egyes oldalak idővel hátrább kerüljenek a listán vagy eltűnjenek az oldalról, rögzítheti a helyüket. Újdonság még az egyes HTML 5-ös funkciók támogatása, illetve az, hogy a címsort és a keresőmezőt egyesítő „omnibox” legördülő listájában ikonok jelzik, hogy javasolt keresőszót, könyvjelzőt vagy böngészési előzményt ajánl fel a szoftver.

Ebben a bétában vezették be először a megjelenítési témákat is, melyekből egy csokorra valót már elérhetővé is tettek. „Ezt a funkciót még tesztelni kell. Egyelőre csak néhány nagyon egyszerű témát készítettünk, és van még mit hegeszteni is, de idővel, ahogy a lehetőség beépül a stabil kiadásba, újabb témákkal jelentkezünk” – írják a böngésző blogjában.

Az új béta letölthető a Chrome weboldaláról.

Azóta történt

Előzmények