A Skype elindította videóüzenet-szolgáltatásának tesztjét

Egyelőre csak az Egyesült Államok és Anglia területén élő Skype-felhasználók tesztelhetik a csevegőprogram új, még béta-verziójú szolgáltatását, mely rövid videóüzenetek rögzítését és küldését teszi lehetővé. Kissé meglepő módon a tesztre alkalmas Skype-verzió jelenleg csak Mac, iOS és Android platformokra érhető el, a windowsos változat még várat magára: a cég közlése szerint az asztali platformon videóüzenetet már lehet fogadni, a küldés április végén lesz elérhető a funkció, a Windows Phone-ról egyelőre nem tettek említést.

A felhasználók a teszt során 20 db üzenetet küldésére kapnak lehetőséget, melyek maximum 3 perc hosszúságúak lehetnek. A végleges funkció árazásáról még nincs hivatalos információ, de annyit tudni lehet, hogy a prémium előfizetők korlátlanul használhatják majd.

Az Engadget gyorstesztje szerint még tényleg erősen béta-állapotról van szó, telefon vagy tablet hátsó kamerájára váltva lefagy a program, és olyan üzenetük is volt, amiben félúton egyszerűen eltűnt a hangsáv. Az üzenetek videó- és a hangminőségét „skype-osan” átlagosnak, de a célnak megfelelőnek találták.

A Skype a program tesztverzióját várhatóan egyre több országban teszi elérhetővé, amint az első komolyabb hibákat kiküszöbölik.

Azóta történt

  • Közeledik a Facebook-hívások ideje

    Lassan kiléphet a tesztperiódusból a szolgáltatás, ami iOS után most Androidra is elérhető – bizonyos országokban.

Előzmények