Beépített üzenetküldővel újít a Samsung

A Samsung ma, augusztus 29-én jelenti be új szolgáltatását, egy saját azonnali üzenetküldő rendszert, hogy e téren is felvegye a versenyt a hasonló megoldásokat kínáló Apple-lel, vagy a BlackBerry gyártójával, a Research in Motionnal – tudósít a Reuters hírügynökség.

A ChatON nevű ingyenes szolgáltatás a tervek szerint októbertől érhető majd el, a szükséges szoftvert mint önálló Samsung-terméket minden általuk gyártott okostelefonra feltelepítik. A siker szakértők szerint nem garantált, de az biztos, hogy a BlackBerry hasonló szolgáltatása (BBM) igen népszerű, és az Apple is belép erre a piacra a júniusban bemutatott, az év végétől elérhető iMessage nevű megoldásával.

Az üzenet- és képküldésre, csoportos chatre, videomegosztásra alkalmas ChatON a dél-koreai cég saját rendszerén, a badán túl minden nagyobb okostelefonos platformon fut, a Samsung úgy tervezi, hogy hamarosan bővítik a szolgáltatást, hogy minden Android-alapú okostelefonon és táblagépen működjön, emellett letölthető lesz a versenytársak által kiadott modellekre is. A cég tájékoztatása szerint a ChatON 120 országban 62 nyelven lesz elérhető.

Azóta történt

Előzmények