Leépítések a BlackBerry gyártójánál

Akik a közelmúlt hírei alapján a kanadai Research In Motion (RIM), a világ sok részén kultusztermékként kezelt okostelefon, a BlackBerry gyártójának súlyos válságáról beszéltek, most megerősítve érezhetik magukat, ugyanis a vállalat bejelentette, hogy 2000 alkalmazottat, a globálisan foglalkoztatottak 10 százalékát elbocsátják, emellett az is kiderült, hogy az operatív vezérigazgató nyugdíjba vonul.

A RIM még ma is nagyon előkelő helyen szerepel az okostelefonok piacán, főként az angolszász országokban népszerű, ám nagyon úgy tűnik, hogy valóban nem képesek állni a versenyt az egyre erősebb, gőzhengerként nyomuló Apple-lal, a sikertermék iPhone-nal, valamint a Google telitalálatnak bizonyult Android operációs rendszerével készülő eszközökkel szemben. Legalábbis igen soványnak, mentegetőzőnek tűnik a cég elbocsátásokat indokoló közleménye, mely egyrészt a hosszú távú fejlesztések sikeréhez szükséges lépésnek igyekszik mutatni a takarékossági intézkedést, másrészt pedig arra hívja fel a figyelmet, hogy a prosperáló vállalat dolgozóinak létszáma az elmúlt öt évben megnégyszereződött. Az elbocsátások pénzügyi hatásáról egyelőre nem nyilatkoztak, ezt szeptember 15-én, a második gazdasági negyedév eredményeinek ismertetésekor kívánják megtenni.

A cég azt is bejelentette, hogy a jelenleg betegszabadságon lévő operatív vezérigazgató, Don Morrison a cégnél eltöltött 10 év után várhatóan nyugdíjba megy, helyét ketten fogják betölteni, Thorsten Heins és Jim Rowan.

  • Kapcsolódó cégek:
  • RIM

Azóta történt

Előzmények