A legjobb informatikusokra vadászik a Qualysoft

Mivel hazánkban jelenleg csaknem 10 ezer betöltetlen informatikai állás van (IVSZ), a Qualysoft szakemberei úgy vélik, hogy az IT piac folyamatos, dinamikus fejlődése több ezer szakembernek tud megélhetést biztosítani a jövőben, ezért is fontos, hogy iparági és kormányzati összefogással felgyorsuljon az informatikusképzés, és az oktatási rendszer képes legyen a piac igényeit kiszolgálni.

Az elemzések szerint a gyors reagálás évi 150-250 milliárd forinttal növelheti a nemzetgazdaság teljesítményét, ráadásul a frissen végzett informatikusok egyébként szerencsés helyzetben vannak, hiszen az a kétezer fő, aki évről évre befejezi felsőoktatási tanulmányait éppen hogy pótolni tudja a nyugdíjba menő állományt, vagyis könnyedén válogathat a nettó 175-200 ezer forintos átlagfizetésű állásokból – vélik a Qualysoftnál. A jól képzett informatikusok iránti folyamatosan növekvő igényt az is alátámasztja, hogy a vállalat statisztikái szerint az olyan kurrens területeken, mint amilyen a JAVA-fejlesztőké, az elmúlt évben az álláskeresők bérigénye tapasztalattól függően átlagosan 21-27%-kal nőtt.

Épp ezért döntött úgy a cég, hogy maga is igyekszik elősegíteni a hallgatók felkészítését. A nyár folyamán a Pécsi Tudományegyetemmel közösen indította útjára a JAVA-képzést biztosító JAVA Akadémiát, valamint a Qualysoft Tehetség Program keretén belül ERP és JAVA gyakornoki lehetőséget is nyújt bizonyos felsőoktatásban részt vevő diákoknak, akiknek ezután munkalehetőséget is felajánl a vállalat.

A Qualysoft idén először, október 15-én és 16-án a Műegyetemi Állásbörzén is meghirdeti betöltetlen pozícióit, amely több mint 70, főleg C#, C++, JAVA fejlesztőt jelent, de keresnek pályázókat tesztelői és projektmenedzseri munkakörbe is. Az érdeklődők – azon túl, hogy tesztelhetik tudásukat a cég munkatársai által készített, táblagépre szánt kvízjátékon – személyesen találkozhatnak a fenti területek szakértőivel, valamint feltehetik kérdéseiket akár a cég felsővezetőinek is, akik szintén kilátogatnak az állásbörzére.

A Magyarországon közel 300 főt foglalkoztató vállalat a válság idején is stabil növekedést tudott felmutatni; idén már 50 új szakember kezdhette meg a munkát Budapesten, illetve több vidéki nagyvárosban.

  • Kapcsolódó cégek:
  • IVSZ

Előzmények