Programajánló: Holnap kezdődik a Kutatók Éjszakája!

Rekordszámú ingyenes program várja az érdeklődőket országszerte.

Mintegy emlékeztetőként, szeptember utolsó péntekén, azaz a holnapi napon rendezik meg a Kutatók Éjszakáját egész Európa-szerte, így hazánkban is – ahogy azt már korábban is megírtuk. Idén az MSCA támogatását élvező konzorcium felhívására rekordszámú kiállító és előadó jelentkezett, ennek hála 51 városban, 146 házigazda intézmény 186 helyszínén 2652 ingyenes programból lehet válogatni, bár ezek egy része előzetes regisztrációhoz kötött az egyes helyszínek limitált befogadóképesség miatt.

Számos érdekesség várja majd az IT és a modern technológia iránt érdeklődőket: lesz Seprűlovagló Kupa a virtuális valóságban, programozás fiúknak és lányoknak, drónok minden mennyiségben (drónsimogató, dróndizájn, Ericsson Drone Challenge drón programozás, drón verseny, drón röptetés, stb.),  IoT bemutató, baktériumok mint alternatív energiaforrások bemutatója (olajfaló baktériumok és algatermesztés), robotok és MI, távközlés és 5G, gépjárművek és üzemanyagaik, tésztahíd építés, haditechnika, rakétahajtóművek fizikája, barlangkutatás, csillagászat, tűzijáték, villámgyártás, kísérletek és még sok-sok más egyéb izgalmas program.

Részletes program a Kutatók Éjszakája online programfüzetében. További információk és helyszínek a rendezvény honlapján.

Azóta történt