2019. április 19., péntek

Gyorskeresés

Pénteken indul a regisztráció a Kutatók Éjszakájára

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: IT café

A főtámogató idei programjában a drónok állnak a középpontban, a rendezvényhez verseny is kapcsolódik.

Idén is lesz Kutatók Éjszakája: szeptember 29-én, pénteken megnyílnak a kutatóintézetek, az egyetemek és más kutatóhelyek, illetve a Csodák Palotája kapui: tudósok és mérnökök, fiatalok és idősebbek, nők és férfiak beszélnek a tudományról, kísérleteket mutatnak be, interaktív bemutatókat tartanak. Aki már részt vett a korábbi évek eseményein, tudja, hogy mire számíthat – írják a szervezők –, aki még nem, jöjjön és válogasson a közel 2000 érdekesnél érdekesebb programból.

Minden program ingyenes, viszont sok olyan van, amin helyszűke miatt csak korlátozott számú résztvevőt tudnak fogadni a szervezők. Ezekre a rendezvény honlapján lehet regisztrálni, amíg a helyek be nem telnek.

Hirdetés

A regisztráció szeptember 8-án, pénteken reggel 7 órakor kezdődik a rendezvény honlapján.

Egy kis ízelítő az ország számos pontján levő több mint 100 helyszín ajánlataiból:

Lélegzetelállító eszközöket lehet kipróbálni a Virtuális Valóság Termében. Valósággá változnak Harry Potter kviddicsmeccsei, zongorázni lehet a Holdon, vagy épp sétálgatni egy gyár területén közben ki sem mozdulva a Virtuális Valóság Terméből.

Lesz lézershow és robotautó, előadás a sorozatgyilkosokról, sebészrobotika, elektrokémiai kísérletek, űrjárműépítés és tőzsdeszimulációs játék. Lehet konyhai természettudományos kísérleteket végezni és tűzijátékban gyönyörködni. Bemutatkozik a Gyerekegyetem, lesz szabadulószoba, és betekintést nyerhetünk a villámgyártás mesterségébe.

Az esemény hagyományosan legnagyobb vállalati partnere és közel 100 programjával a rendezvénysorozat egyik központi helyszíne az Ericsson Magyarország, amelynek idei programjában drónok lesznek a főszereplők. Számos drónos bemutató mellett a közönség is részt vehet a drónröptetésben az Ericsson Drónsimogatójában. A programhoz az idén is kapcsolódik egy tematikus kihívás Ericsson Drone Challenge néven. A sikeresen pályázók drónprogramozó workshopon vehetnek részt. Az itt szerzett ismeretek alapján programozott önvezető drónok a Kutatók Éjszakáján mutatkoznak majd be a nagyközönségnek. Az indulással és nevezési határidőkkel kapcsolatos információk a következő Facebook-oldalon érhetők el: www.facebook.com/EricssonMagyarorszag.

Gyártók, szolgáltatók

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.