PH blog: szintet léptünk! Félig...

Ilyen csillogó, ilyen drága, ilyen új vas sosem volt még alattunk. Persze épp ideje volt már... cserébe reményeink szerint minimum öt évig nem kell cserélnünk. RAID 10 tömb enterprise SSD lemezekkel az adatbáziszerveren, a szükséges RAM mennyiség duplája, végre elegendő diszk kapacitás a webszerver alatt, 24 korszerű processzormag, mindezt a régi gépeink áramfogyasztásának feléből.

Ezúton is szeretnénk megköszönni Klix Network hathatós támogatását, egy kisebb vagyont áldoztak arra, hogy a lapcsalád méltó módon hasíthasson.

Múlt éjjel (és ráadásként a mai délelőtt) az adatbázisszerverünk nyugdíjaztuk, teljesen átálltunk az új gépre. Időközben a webszervert is költöztetjük a háttérben, ha az égiek is úgy akarják, ma este azt is átállítjuk. Ez nem jár már ilyen hosszú downtime-mal, 10 perces kiesés várható (+ az obligát szívásfaktor, ami bármennyi...). Két régi géptől köszönünk tehát el, egy - szintén virtualizált - vasba egyesülnek. A teljes átállás után majd a vason futó szoftverek is frissülnek, tehát apróbb kiesések várhatók az előttünk álló hetekben, de ez már jutalomjáték lesz.

Köszönjük a türelmeteket, illetve megragadjuk az alkalmat, hogy elnézést kérjünk az elmúlt hónapok, évek szerencsétlenkedéseiért. Optimalizálni persze az új vasra is kell majd, az ilyen finomhangolás mindenképpen idő, de a kapacitást a hardver immáron nem limitálja.

Azóta történt

Előzmények

  • Szerverhelyzet

    Készülünk a teljes frissítésre, ám az ideiglenes vasak addig is köhögnek.