Összehangolják a központi államigazgatási honlapokat

Nagy küzdelemben, jelentős versenytársakat megelőzve a Webconsult.hu Kft. nettó 92 millió forintos ajánlatával nyerte meg a Kormányzati Informatikai Egyeztető Tárcaközi Bizottság (KIETB) hatáskörébe tartozó, a központi államigazgatási szervek honlapjainak fejlesztésére kiírt közbeszerzési eljárást – tudta meg a NAPI Gazdaság.

A Miniszterelnöki Hivatal Informatikai és Társadalmi Kapcsolatok Hivatala összesen 43 szervezet – például a minisztériumok, azok szervezetei, a Központi Statisztikai Hivatal – számára bonyolította le a pályázatot. Erre összesen hatan jelentkeztek, öttel kezdtek tárgyalásokat, s végül a kiindulóár töredékéért, a honlapok tartalmi és formai átalakítására kért hat hónap helyett 60 napos teljesítési határidőt vállalva nyert a Webconsult.hu. A második legjobb ajánlatot a Freesoft Kft., az Intersoft-Hungary Kft. és az econet.hu Rt. alkotta konzorcium tette.

A nyertes feladata a website-ok tartalmi és formai összehangolásán túl, azoknak a kormányzati portálról történő elérésének biztosítása, a honlapokból generált összesített szolgáltatások kialakítása, a szervezetek tartalomfrissítéssel foglalkozó munkatársainak oktatása és a szervezetek tartalomszolgáltatási tevékenységének monitorozása egy évig.

A fejlesztés eredményeképpen nem kapnak egységes arculatot a központi szervek honlapjai – hiszen azokat más-más cég készítette –, hanem elsősorban a formai-tartalmi egységesítésnek köszönhetően például az oldalakon egy helyen lesznek elérhetők az ügyintézésre vonatkozó információk vagy az üvegzsebadatok.

Előzmények