Olcsóbb és karcsúbb lesz a Playstation 3

Olcsóbb és karcsúbb változatban dobja piacra Playstation 3 játékkonzolját a Sony az elkövetkező hónapban – jelentette be a cég kedden a kölni Gamescom szórakoztatóipari rendezvényen. Az új változatok 100 amerikai dollárral, illetve ugyancsak 100 euróval kerülnek majd kevesebbe az eredeti verzióhoz képest, így a Playstation 3 ára az Egyesült Államokban 299 dollár, míg Európában 299 euró lesz; átszámítva tehát, Amerikában hozzávetőlegesen 58 ezer forintnak megfelelő összeget kell kicsengetni a kasszánál a játékkonzolért, míg az öreg kontinensen ugyanazért a termékért bő 80 ezer forintot kérnek majd el a kereskedők. (Japánban egy leheletnyivel fog többe kerülni a konzol, mint az Egyesült Államokban.)

Az új PS3 120 gigabájt kapacitású merevlemezzel érkezik, elődjéhez képest átlagosan harmadával kevesebb áramot fogyaszt, méretét tekintve pedig 32 százalékkal kisebb helyet foglal majd el.

Elemzők azt várják, hogy a PlayStation 3 eladási mutatói minimum 20 százalékkal emelkedni fognak, ugyanakkor – jó hír a fogyasztóknak – arra is számítanak, hogy a rivális Xbox 360 ára szintén legalább 100 dollárral fog csökkeni az elkövetkező hónapokban.

PS3

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények