Kapaszkodik az Xbox 360

Meghaladta a 30 milliót az Xbox 360 világszerte értékesített darabszáma – jelentette be ma, öt nappal az Electronic Entertainment Expo (E3) játék-szakkiállítás kezdete előtt a Microsoft. A vállalat azt is fontosnak tartotta kiemelni, hogy a tavalyi rekordév után az ideit is lendületesen kezdte a játékkonzol, melyből az NPD Group adatai szerint 2009-ben eddig 28 százalékkal fogyott több, mint egy évvel korábban. Ilyen ütemű növekedést egyik rivális gép sem tudott felmutatni.

Az Xbox 360 felhasználók az Egyesült Államokban 5,9 milliárd dollár értékben vásároltak eddig külső kiadók által jegyzett játékokat a géphez, ami a Microsoft becslése szerint szintén rekord: a Nintendo Wii és a PlayStation 3 együtt nem tud felmutatni ilyen összegű szoftverértékesítési bevételt az országban. Az egy konzolra jutó eladott játékok száma is az Xbox 360 esetében a legmagasabb: egy Xbox 360 tulajdonos átlagosan 8,3 programmal rendelkezik.

Noha egyre népszerűbb, az Xbox 360 az új generációs konzolok eladási darabszám szerinti ranglistáján változatlanul a második helyen áll. A magasan vezető Wiiből már több mint 50 millió példány fogyott világszerte, és a gép ezt a mérföldkövet gyorsabban érte el, mint a konzoltörténelem mai napig legsikeresebb masinája, a PlayStation 2. A PlayStation 3 nagyjából 23 milliós eladott darabszámmal a harmadik.

A Microsoft azt is bejelentette, hogy a játékgépéhez tartozó online szolgáltatás, az Xbox Live előfizetőinek száma 20 millió fölé nőtt.

Azóta történt

Előzmények