2004. október 6.

A felhasználók számára hozzáférhetővé válik a Google egyik legnagyobb vállalkozásának internetes felülete, a Google Book Search, melyet a 2004-es frankfurti könyvvásáron Google Print néven mutattak be. A szolgáltatás segítségével a vállalat által beszkennelt könyvek adatai, részletei, jogvédettség hiányában pedig teljes tartalma elérhető.

google print

Előzmények

  • 1998. szeptember 27.

    A vállalat hivatalos állásfoglalása szerint ekkor alakult meg a Google. A pontos nap vitatott, csak annyi bizonyos, hogy szeptemberben jött létre a cég, és 2005-ig maga a Google is szeptember 7-én tartotta születésnapját: „A születésnapunk pontos napja az évek során sokat változott, attól függően, hogy mikor kértek az emberek tortát” - írják a Google honlapján.

  • Európa szerencsétlenkedik, s ezt a Google-on akarja leverni

    A folyamatosan kompromisszumokat ajánló amerikai cég nem tud úgy viselkedni, hogy az megfeleljen az európai iparági és politikai lobbiknak.

  • „Akkor az Ön jogaira kihathat a Google-nak a letapogatás”

    Nem a Google szerencsétlenkedett fizetett hirdetésben, hanem egy megbízott cég alkalmatlan munkatársai csináltak presztízsromboló játékot egy komolynak szánt vállalkozásból.

  • Magazinokkal bővült a Google digitális könyvtára

    A kaliforniai cég és a kiadók megtalálták azt az üzleti modellt, mely lehetővé teszi a régi képes újságok digitalizálását és közzétételét.