2017. november 20., hétfő

Gyorskeresés

Szponzorunk

Útvonal

Hírek » M2M rovat

Okosotthonok érkeznek a Cordia kínálatába

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: IT café

Elsőként a Corvin Sétány fejlesztésének köszönhetően, a Corvin Atriumban jelennek majd meg az okostelefonnal is nyitható ajtóval szerelt lakások.

Kimondottan a Cordia számára tervezett otthon-automatizálási megoldásokkal készül a jövőre az ingatlanfejlesztő. A tulajdonosok már beépített eszközökkel együtt vehetik át a lakásukat. A mai sajtótájékoztatón egész sokat elárultak a rendszerről.

Hirdetés

Az okosotthon lelke egy androidos alapokra épített központi egység (mini PC), ami HDMI és USB csatlakozókkal is rendelkezik, opcionálisan pedig Z-wave szisztémába is illeszthető.A Cordia szettjében ajtó- és ablaknyitás érzékelők, intelligens radiátor termosztátok és villanykapcsolók, okostelefonnal,

Bluetooth tag és hagyományos kulcs segítségével is vezérelhető ajtózár, okos konnektor, környezeti szenzor (ez hőmérsékletet, fényintenzitást és páratartalmat is mér) is van, illetve elő van készítve többek között a központi okostermosztát, a csőtörés szenzor, a füst/szénmonoxid érzékelő, motoros redőnyvezérlés, klíma, ledszalagos megoldások érkezésére.

A Cordia honlapján is elérhetővé tett prezentáció olyan lehetőségeket ígér, mint a barátoknak küldhető elektronikus kulcs, vagy a teljes távoli vezérlés és automatizálás. Ehhez webes felület, illetve Android és iOS alkalmazások is rendelkezésre állnak.


[+]

Magyarországon elsőként a Corvin Sétány fejlesztésének új ütemében épülő Corvin Atriumban kerül kialakításra olyan társasház, melynek minden lakása rendelkezik az okosotthonhoz szükséges eszközökkel. A bemutatólakás még az idén elkészül a tervek szerint.

Hirdetés

Ez a cikk az m2mzona.hu támogatásával készült, ahol egy helyen megtalálja a legfrissebb vállalati IoT- és M2M híreket.

Azóta történt

Előzmények

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.