Okosotthonok érkeznek a Cordia kínálatába

Kimondottan a Cordia számára tervezett otthon-automatizálási megoldásokkal készül a jövőre az ingatlanfejlesztő. A tulajdonosok már beépített eszközökkel együtt vehetik át a lakásukat. A mai sajtótájékoztatón egész sokat elárultak a rendszerről.

Az okosotthon lelke egy androidos alapokra épített központi egység (mini PC), ami HDMI és USB csatlakozókkal is rendelkezik, opcionálisan pedig Z-wave szisztémába is illeszthető.A Cordia szettjében ajtó- és ablaknyitás érzékelők, intelligens radiátor termosztátok és villanykapcsolók, okostelefonnal,

Bluetooth tag és hagyományos kulcs segítségével is vezérelhető ajtózár, okos konnektor, környezeti szenzor (ez hőmérsékletet, fényintenzitást és páratartalmat is mér) is van, illetve elő van készítve többek között a központi okostermosztát, a csőtörés szenzor, a füst/szénmonoxid érzékelő, motoros redőnyvezérlés, klíma, ledszalagos megoldások érkezésére.

A Cordia honlapján is elérhetővé tett prezentáció olyan lehetőségeket ígér, mint a barátoknak küldhető elektronikus kulcs, vagy a teljes távoli vezérlés és automatizálás. Ehhez webes felület, illetve Android és iOS alkalmazások is rendelkezésre állnak.


[+]

Magyarországon elsőként a Corvin Sétány fejlesztésének új ütemében épülő Corvin Atriumban kerül kialakításra olyan társasház, melynek minden lakása rendelkezik az okosotthonhoz szükséges eszközökkel. A bemutatólakás még az idén elkészül a tervek szerint.

Azóta történt

Előzmények