A Sony új walkmanje ősszel már kapható lesz


Így indult...

A Sony Europe elnöke ma a berlini elektronikai vásáron, az IFA-n a Reutersnek nyilatkozva elmondta, hogy új, több médiaformátumot is felismerő walkmanjükkel a hordozható médialejátszók piacának 10 százalékát kívánják megfogni.

E bejelentés, illetve a mögötte álló termékfejlesztés a vállalat reakciója a közelmúltban történt változásokra, melyek a másolásvédelmi technológia (DRM) technológia lassú halálához vezettek el, így a Sony a versenyképesség érdekében – ahogyan ez már az év eleje óta tudható – gyakorlatilag a süllyesztőbe küldi saját, ATRAC audioformátumát. „Meghallgattuk a fogyasztókat” – kommentálta a változásokat Fudzsio Nisida a vállalat elnöke, s elmondta, hogy új termékük támogatja az AAC formátumot, az mp3-at, illetve a Microsoft Windows Media technológiáját. Ehhez kapcsolódik az a bejelentés az is, mely szerint a Sony bezárja online zeneboltját, igaz, egyelőre csak annyit tudni, hogy ez fokozatosan megy majd végbe, 2008 márciusáig még működni fog az oldal.

Az új Walkmanek (2, 4 és 8 gigabájt tárhellyel) a tervek szerint szeptemberben vagy októberben kerülnek az európai üzletekbe, s az alapmodell 99 euróba fog kerülni, míg a csúcsváltozat, a 8 gigabájtos tárolóval rendelkező készülék tervezett ára 249 euró.

Nisida az interjú során elmondta azt is, hogy a kíméletlen verseny következtében az LCD televíziók ára várhatóan ebben az évben 30–35 százalékkal fog esni, de ő azt reméli, hogy ez a zuhanás jövőre 20–25 százalékra mérséklődik, majd pedig tovább lassul. Az elnök beszélt új Blu-ray lejátszóikról is, melyek körül az olcsóbbik (599 euró) várakozásaik szerint a karácsonyi szezonban hoz majd áttörést a vállalat számára Európában.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények