Nokia navigátor lesz az új Renault Twingókban

A Nokia bejelentette, hogy együttműködnek a Renault-val, s a hónap végén piacra kerülő Twingo már a cég navigációs és kihangosító rendszerével lesz felszerelve. „A navigáció egy új és szédületes sebességgel fejlődő iparág, s cégünk ezen a területen is új utakat keres. A Nokia és az autóipar együttműködése logikus lépés” – mondta el a tegnapi bejelentéskor Eija-Riitta Huovinen, a finn vállalat szóvivője.

S hogy ezt komolyan is gondolják, bizonyítja a hét fontos eseménye, ugyanis a Nokia 8,1 milliárd dollárért megvásárolta a Navteqet, a világ legnagyobb digitálistérkép-készítő vállalatát. Nem véletlen, hogy a világ vezető mobilgyártó cége e terület felé fordult, hiszen az autónavigációs piac rohamos sebességgel bővül, az idei második gazdasági negyedévben megduplázódott a piac e területen.

Az új Twingo (12 150 euró) a Nokia 6110-es navigátorával lesz felszerelve, s Franciaországban október 29-én kerül a szalonokba, majd ezek után kerül olasz, német, szlovén, belga és holland kereskedőkhöz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények