2017. október 17., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Szoftver rovat

Városnéző funkció az NNG navigációjában

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: IT café

A fejlesztésben a partner a PocketGuide, a virtuális idegenvezető alkalmazás magyar fejlesztője.

Hangos idegenvezetési opcióval bővíti navigációs szoftverét az NNG – jelentette be a vállalat. Az új funkció lényege, hogy a megtervezett út környezetében található nevezetességekről, érdekes helyekről audió narráció érhető el, a sofőr tempójához, preferenciáihoz igazítva. Ez online szolgáltatásokkal is összekapcsolható, így az interneten keresztül akár rögtön belépőjegy is váltható az útba eső múzeumokba, de QR kód lehúzásával kedvezményes helyi ajánlatokat is megvásárolhatnak az utasok – mindezt az autó fejegységén keresztül.

Hirdetés

Az NNG a projekten a startupként indult magyar PocketGuide-dal dolgozik együtt. A cég okostelefonos alkalmazása 5 kontinensen több mint 150 városban érhető el, a felhasználók száma meghaladja a 4 milliót. Az app előre meghatározott útvonalakon hangos idegenvezetéssel kalauzolja végig a felhasználót – ez válik most elérhetővé az autóipari partnerek számára is. Az innovatív funkció a piacon még nem ismert, így a két, itthonról indult cég közös fejlesztése a következő években meghódíthatja az autóipart.

„Folyamatosan azon gondolkozunk, hogy tudunk még jobb, izgalmasabb funkciókat kínálni partnereinknek, az autógyáraknak, melyekkel még élvezetesebbé válik a vezetés nem csak a sofőr, de az utasok számára is. Itt például több képernyőre fejlesztettük ki a megoldást, külön, gyerekeknek szóló tartalmat is elérhetővé téve, gondolva a hosszú autózással járó családi utakra is” – mondta el a fejlesztést vezető Csaba Zoltán, az NNG online termékstratégája. „Mindemellett erre a fejlesztésre azért vagyunk különösen büszkék, mert egy olyan cég lehet benne a partnerünk, aki hozzánk hasonlóan innovativitásával Magyarországról ért el komoly nemzetközi sikert” – tette hozzá.

„Hihetetlenül izgalmas az NNG-vel együtt dolgozni ezen a projekten, és közösen bevezetni egy olyan újszerű szolgáltatást, amely a PocketGuide tartalmakat és technológiát felhasználva az autóban ülők számára egy olyan élményt tud nyújtani mintha egy profi idegenvezetőt is magukkal vittek volna. Gyakorló apukaként remélem, hogy mire gyerekeim kicsit nagyobbak lesznek az ilyen szolgáltatások már elérhetők lesznek az autókban, így a családi vakációkkal járó hosszú utazásaink már soha többé nem lesznek unalmasak” –kommentálta az együttműködést Rétai Martin, a PocketGuide alapító vezérigazgatója.

Gyártók, szolgáltatók

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.