Újabb lépés a 900-as tartomány értékesítési folyamatában

Az NMHH az értékesítés kapcsán tartott ma szakmai összejövetelt. Amint az már ismert, a hatóság kétfordulós nemzetközi árverés keretében tervezi értékesíteni a 900 MHz–es frekvenciatartományban nyújtható – GSM, UMTS, LTE, valamint WiMAX rendszerű – rádió- és távközlési szolgáltatásokhoz kapcsolódó frekvenciahasználati jogosultságokat. Amennyiben a 900 MHz-es frekvencián új piaci szereplő nyer jogosultságot, úgy opciót szerez további frekvenciablokkok megvásárlására is az 1800 MHz-es, valamint a 2100 MHz-es frekvenciasávokban.

A mai napon az árverés kapcsán a hatóság szakmai konzultációt tartott a hivatalos dokumentációt megvásárló cégek képviselői részére. A meghívottak tájékozódhattak az értékesítés menetéről, feltételeiről, továbbá pontosító kérdéseket tehettek föl a hatóság képviselőinek. A válaszokat az NMHH öt napon belül írásban juttatja el az érdekelt cégeknek.

A hatóság közölte, hogy a 900 MHz-es frekvenciablokk értékesítésével lehetőséget teremt arra, hogy az árverésen nyertes szolgáltatók olyan területeken is megjelenjenek a legkorszerűbb mobilszolgáltatásokkal, ahol eddig nem volt megfelelő széles sávú lefedettség. Az NMHH kinyilvánított célja a rendelkezésre álló frekvenciakapacitás hatékony hasznosítása, a szolgáltatók hálózatfejlesztésének ösztönzése, valamint a mobilpiaci verseny élénkítésén keresztül a szolgáltatások minőségének emelése és az előfizetők érdekeinek védelme.

Azóta történt

Előzmények