A népnek nem kell az olcsó linuxos PC

Everex gPC2

A Wal-Mart felhagy az olcsó linuxos konfigurációk árusításával az áruházaiban, miután nyilvánvalóvá vált: a boltba járó közönség nem vevő a 200 dollárért kínált termékre. „Ez nem olyan áru, amit a vásárlók nálunk keresnek” – ismerte el az egyesült államokbeli kiskereskedelmi lánc szóvivője az AP-nek. A cég tavaly októberben kísérleti jelleggel vette fel a kínálatába a tajvani Everex által gyártott, Via C7 processzort használó és az Ubuntu Linux alapú gOS-t futtató gépeket, hogy felmérje: van-e igény erre a termékköre. Bár a boltokba kiszállított PC-k mind elkeltek – hogy pontosan hány darab, azt nem közölték –, mégis úgy döntöttek, nem töltik fel ismét a készleteket, mert az online árusítás „jóval hatékonyabb”.

Az áruházlánc internetes oldala, a Walmart.com – ahogy már korábban is – továbbra is kínálja a linuxos konfigurációkat, ott az új gPC2 monitor nélkül 199 dollárba, hordozható testvérei, az Everex notebookok pedig 399 dollárba kerülnek.

Azóta történt

  • Jön az ext4 fájlrendszer

    Az április végére várt Fedora 9 lesz az első jelentős Linux-disztribúció, amely tartalmaz minden eszközt az új fájlrendszer kezeléséhez.

Előzmények