Nem remekelt a Sun

A Sun Microsystems árbevétele tovább csökkent a negyedik üzleti negyedévben, de a vállalat egy egyszeri adó-visszatérítésnek köszönhetően mégis nyereséget jelentett. A forgalom 4,3 százalékkal, 2,98 milliárd dollárra esett vissza, míg a profit a 190 millió dolláros egyszeri tétel segítségével 121 millió dollárra, részvényenként 4 centre kúszott fel. A negyedév során a szervereladások 9 százalékkal, ezen belül az x86-os, azaz pc-kompatibilis processzorokra épülő kiszolgálók forgalma pedig 105 százalékkal nőtt. Az árbevétel-csökkenés azzal magyarázható, hogy főként az olcsóbb gépek iránti kereslet növekedett.

A pénzügyi év egészében a Sun forgalma 11,07 milliárd dollár volt, vesztesége pedig 11 millió. Egy évvel korábban 11,19 milliárdos árbevétel mellett 388 millió dolláros mínuszt tudott felmutatni a vállalat.

Az anyavállalattal ellentétben kiemelkedően jó eredménnyel, 15 százalékos bevételnövekedéssel zárta a június 30-án véget ért üzleti évét a Sun magyarországi leányvállalata. A cég teljes árbevételén belül továbbra is a távközlési piacról származó bevételek aránya a legjelentősebb, de az államigazgatási szektor megrendeléseiből származó árbevétel százaléka is emelkedett. A magyarországi Sun a jövőben – a jó eredményekre alapozva – további személyi bővítéseket tervez, főleg az értékesítés, a szerviz és a szoftver területeken.

Azóta történt

Előzmények