Nem késik tovább a Blu-ray

Miután a hét elején kiderült, hogy a Sony és a Pioneer augusztusra, illetve szeptemberre halasztja asztali Blu-ray-lejátszóinak bemutatóját, felröppent a hír, hogy az új formátum zászlóvivője, a Samsung készüléke is újabb hónapokat késik, és ezzel gyakorlatilag komédiába fullad a nagy reményű Blu-ray projekt. A gyártók azonban kedden világossá tették: nem lesz több csúszás, az Egyesült Államokban a jövő héten bemutatkozik a nagy felbontású filmek tárolására alkalmas formátum.


Samsung BD-P1000: nehéz szülés volt

A Sony Pictures Home Entertainment június 20-án dobja piacra a Blu-ray formátumú filmek első csomagját (50 első randi, Randiguru, Az ötödik elem, Repülő tőrök klánja, Kaptár 2. - Apokalipszis, Terminator 2 és Underworld: Evolution), melyet heteken belül újabb lemezek követnek. Ezzel egy időben a Sony Blu-ray-képes PC-i és noteszgépei is forgalomba kerülnek, öt nappal később pedig 1000 dolláros áron megjelenik a üzletekben a Samsung BD-P1000 asztali lejátszója is.

Amint arról több alkalommal hírt adtunk, a Blu-rayjel versengő formátum, a Toshiba fejlesztette HD DVD már több hónapja bemutatkozott. Az első HD DVD lejátszó áprilisban került piacra az USA-ban, és ma már több tucatnyi film vásárolható meg hozzá.

Azóta történt

Előzmények