A Da Vinci-kód viheti sikerre a PlayStation 3-at

Hirdetés

A Dan Brown-bestsellerből készült film alapozhatja meg a Sony következő generációs játékkonzoljának sikerét – állítják a Bloomberg által idézett elemzők. A múlt héten bemutatott mozi rendkívül erősen kezdett az Egyesült Államokban: az első hétvégén a kemény kritikák ellenére is 77 millió dollárt hozott a készítőknek – ennél jobb startja csupán egyetlen filmnek, a Star Wars harmadik epizódjának volt. Az elemzők állítják: a Sony meglovagolhatja a hatalmas közönségsikert, ha a PlayStation 3 novemberi bemutatójára időzíti a Da Vinci-kód kiadását Blu-ray lemezen. Mert – érvelnek – a maga 499 és 599 eurós ajánlott fogyasztói árával a jelentős késéssel érkező csodamasina ugyan a legdrágább játékkonzol, de egyben a legolcsóbb Blu-ray lejátszó is lesz a piacon.

Amint az ismert, a Cell processzorra épülő játékgép Blu-ray lemezeket olvasó optikai egységgel kerül forgalomba, és támogatja a nagy felbontású (HDTV) televíziókat. A Sony a tulajdonában lévő Columbia Pictures filmjének jól időzített kiadásával két legyet üthet egy csapásra: egyrészt híveket szerezhet a HD DVD-vel versengő Blu-ray szabványnak, másrészt felturbózhatja az új konzol eladásait.

Erre szükség is lesz, ha a cég nem akarja átengedni a Microsoftnak a konzolpiaci elsőséget. A Sony a márciussal véget érő üzleti évben – azaz kevesebb mint öt hónap alatt – 6 millió gép eladásával számol, miközben Bill Gates reményei szerint az Xbox 360-ból a PlayStation 3 premierjének idején már 10 millió darab lesz forgalomban.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények