Munkába álltak az it-mentorok

Július 1-ével, a tervezett ütemezés szerint megkezdték 12 hónapos munkatapasztalat szerző gyakorlatukat az it-mentorok. Az öt hónapos intenzív képzést az információs társadalom építését segítő szakemberek sikeresen elvégezték, és jelenleg már új munkahelyeikkel ismerkednek.

Az Informatikai Vállalkozások Szövetsége projektjének kiemelkedő sikere, hogy már megtörtént az it-mentor mint középfokú végzettséget adó szakképesítés regisztrálása az OKJ informatikai szakmacsoportjában, és ez év szeptemberétől a Budapesti Gazdasági Főiskolán felnőttképzés keretében megkezdik a felsőfokú it-mentorok képzését is. Az IVSZ szerint ma még a társadalom széles rétegei számára érthetetlen és elérhetetlen a számítógépek és világháló megismerése, használata, és ez az it-mentorokon keresztül országszerte könnyebbé válik.

A szakma további élete, fejlődése szempontjából meghatározó a képzés, a tapasztalatszerzés és annak során szerzett ismeretek visszacsatolása, hasznosítása. A következő egy év során az IVSZ legfontosabb feladata az információk folyamatos cseréje lesz a partnerség tagjai – munkáltatók, foglalkozási gyakorlatot biztosító szervezetek – között, valamint ennek dokumentálása a szakma gyakorlásának leghasznosabb formájának kialakulása érdekében.

A következő egy évben 41 it-mentor – mint innovátor, felnőttképzési konzulens, távoktatási tutor, kisvállalati rendszergazda, közösségi internet szolgáltatás üzemeltető, vezetői asszisztens – kap lehetőséget arra, hogy megfeleljen az egyre növekvő munkaerőpiaci elvárásoknak.

Azóta történt

Előzmények