Egyre több kriptopénzzel lehet majd fizetni az amerikai mozikban

Az AMC amerikai mozijaiban nem csak bitcoin, hanem ether, bitcoin cash és litecoin segítségével is lehet majd mozijegyet vásárolni.

Erős ellentétet jelent, hogy egyre több hatóság készül a kriptopénzek és kriptotőzsdék komoly szabályozására (a környezeti tényezők, adókérdések, csalók és pénzmosás témája miatt), eközben viszont egyre több cég és befektető fogadja el ezeket a virtuális pénzeket.

Az AMC például az amerikai mozikban már nem csak bitcoint fogad majd el a mozijegyekért cserébe, Adam Aron tájékoztatója szerint rövidesen az ether, a bitcoin cash és a litecoin kriptovalutákat is támogatják majd. Feltehetően az idei év végétől lehet majd mindegyiket használni.

Több kriptopárti szakértő úgy véli, az AMC döntésének hatására egyik kriptopénz árfolyama sem lő majd ki, de ez egy újabb lépés a kriptovilág globális elfogadása felé.

Számos elemző viszont megkérdőjelezi a kriptopénzek napi szintű használhatóságát, és ahogyan az El Salvadorban élő emberek, úgy más országok lakosai is általában azon a véleményen vannak, nem szívesen kapnának például fizetést kriptopénzben, már csak annak igen magas volatilitása miatt sem. A Swissquote Bank szerint egyik kriptopénz sem tekinthető komoly valutának, ezek inkább csak jövőre vonatkozó befektetések.

Előzmények