Mit rejt a Kék Notesz?

2005-ben az átlagos magyar internetező már négy éve használta a világhálót. Sajnos ez az adat nem változott az egy évvel korábbihoz képest. Hazánk változatlanul nem tudott előrelépni az európai felkészültségi ranglisták utolsó negyedéből, és lemaradásunk nem változott az Európai Unió 25 tagállamának átlagához képest.

A tanulmányt – az előző megállapításokkal egyetemben – az ITTK és az INFÓNIA kutatói jegyzik. Az adatokkal alaposan dokumentált kutatás áttekinti az elmúlt négy év eredményeit, és több ajánlást is megfogalmaz az elkövetkező időszak üzleti és kormányzati programjai számára. A Kék Notesz mostantól évente kínál alkalmat a helyzetértékelésre és az Internethajó fedélzetén lefolytatandó szakmai párbeszédre.

A Kék notesz többek között olyan kérdésekkel foglalkozik, mint a széles sávú internet terjedése, digitális megosztottságunk, nemzetközileg jegyzett helyünk a világban és a hazai infokommunikációs szabályozás. E témakörökön kívül értékelik még az utóbbi évek kiemelt programjait (Közháló, Sulinet, e-közigazgatás, e-aláírás), és végül az idei év legfontosabb feladatairól is kapunk rövid összefoglalót. A rendezvényt szervező eWorld Hungary Kft. és az ENAMIKÉ a keknotesz@internethajo.hu címre várja a hozzászólásokat, csatlakozó véleményeket.

Mint az idei Internethajó fő médiatámogatója, az IT.News részletes helyszíni beszámolókkal fog jelentkezni a hazai informatika e hagyományos rendezvényéről, és fórumainkon mi is szívesen adunk teret minden jobbító szándékú véleménynek.

Azóta történt

Előzmények