Újra kifut az Internethajó

Az IT.news mint médiatámogató közreműködésével idén hetedszer megrendezendő Internethajó a magyar információs társadalom építését monitorozó rendezvény, egy helyzetjelentéseket és szándékokat, programokat és célokat bemutató fórum, amely a szélesebb közvéleményt is tájékoztatni kívánja eredményeinkről és gondjainkról. Az infokommunikációs ipar és piac hagyományos nagyrendezvénye idén egy lezáródó és egy induló kormányzati ciklus mérlegét és feladatait mutatja be.

A program hat csomópontot, gondolatkört határoz meg, ezek köré szerveződnek a fórumok és a panelviták. Ezek a következők: a magyar információs társadalom helyzete és jövője; infokommunikációs helyzetkép (távközlés, hírközlés, internetszolgáltatás); elektronikus infoszabadság; internet boom a hazai elektronikus kereskedelemben; magyar innováció és tudásexport az informatikában; üzleti, közszolgálati és kulturális tartalomszolgáltatás az Interneten.

A rendezvény helyszíne ismét az Európa hajó. A résztvevők száma várhatóan 4-500 fő, a magyar információs társadalom építését meghatározó piaci, társadalmi, tudományos, kormányzati és nemzetközi szervezetek képviselői. A lebonyolítás kialakult formái mellett új színt jelenthet idén az Internethajó Tisztikarának szereplése és a rendezvény előtt kibocsátandó átfogó jelentés a magyarországi infokommunikáció helyzetéről. Tartalmában és formájában is újszerű kezdeményezés lesz a délutáni program, amelyben az önkormányzatok internetes működése és az online média meghatározó szerkesztőségei kapnak külön-külön kitüntetett figyelmet.

A tanácskozás szervezői remélik, hogy az addigra megalakuló új kormány programját képviselve a kormányzat vezetői élnek a személyes találkozás lehetőségével, a négyéves ciklust indító szakmapolitikai fórummal.

Egy biztos, lapunk a fedélzeten lesz és felteszi a szükséges kérdéseket a hazai információs társadalom helyzetével kapcsolatban. Azért, hogy ne fordulhasson elő, hogy jövőre már csak azt jelenthetjük: elment a hajó...

Azóta történt

Előzmények